amigdas.com

Compot de prune și caise uscate: o rețetă și sfaturi utile

Cum se face un compot de caise uscateUna dintre cele mai urgente probleme ale omenirii este obezitatea, mai ales în țările cu venituri mari. Cei mai compleți trăiesc în Mexic și în America. În contextul problemelor legate de greutatea excesivă, se pot folosi feluri de mâncare și băuturi preparate din produse naturale. Un bun înlocuitor al băuturilor carbogazoase va fi compotul de caise uscate și de prune.

Principii de bază

Băuturile carbogazoase cauzează contaminarea excesivă cu gaz a organismului și contribuie la obezitate, în plus, conform studiilor, acestea sunt mai puțin sete decât apa, vasele sau sucurile naturale. Ca agent sete, compoturile preparate la domiciliu, folosind produse naturale și de calitate, sunt potrivite.

Dacă nu știți cum să gătiți compot de prune și caise uscate, atunci este ușor să remediați. Pentru a prepara compoturile din fructele uscate este foarte simplu, este suficient sa ai 15-20 minute de timp liber si ingredientele necesare. O astfel de băutură va fi un bun agent răcoritor și sete, un depozit de vitamine și minerale.

Cum să alegeți fructele uscate potrivite

Este mai bine să nu cumpărați fructe uscate în supermarketuri, dar pe piață, acestea vă vor oferi informații mai exacte despre produsul pe care îl cumpărați. Atunci când alegeți fructe uscate, principalul lucru pentru a înțelege, ce metodă au fost uscate. Există 3 moduri principale de uscare a fructelor uscate, le vom analiza folosind exemplul de caise uscate:

 1. Beneficiile compotului din caise uscatePrima metodă este folosită în principal pentru producția industrială de caise uscate, un os este îndepărtat din acesta, este uscat într-o cameră specială de uscare. Când este uscat, fructele uscate sunt de obicei tratate cu oxid de sulf, care ucide toate microorganismele și permite produsului să rămână lung. Se pare că un caise uscat este foarte atractiv, acesta este ceea ce "creduloși" cumpărători "peck la." Culoarea portocalie strălucitoare se datorează acțiunii glicerinei și sulfului. Desigur, după un astfel de tratament nu este necesar să se vorbească despre proprietățile benefice ale caise uscate, înainte de a utiliza un astfel de produs, este necesar clătiți bine în apă fierbinte.
 2. Al doilea mod de uscare provoacă mai multă încredere, deși produsul pare neatractiv, cele mai multe proprietăți utile sunt păstrate. Această metodă de fabricare a fructelor uscate se numește uscare la umbră sau, mai degrabă, apare în vid, fără acces la oxigen.
 3. A treia metodă este cea mai rațională, deoarece păstrează toate substanțele nutritive ale produsului. Prin această metodă de uscare, cairul nu este supus acțiunii mecanice și rămâne o piatră în el. Se usucă direct la soare timp de câteva zile, acest tip de caise de gătit (caise uscate cu piatră) este cel mai sigur și mai util. Se pare că fructele uscate nu sunt scumpe, dar păstrează toate componentele utile. Înainte de a le folosi, aveți nevoie de ceva timp să vă udați în apă, deoarece sunt foarte greu. Caisele uscate sunt cele mai potrivite pentru fabricarea compoturilor.

Înainte de a cumpăra fructe uscate, trebuie să le inspectați cu atenție, dacă culoarea lor este strălucitoare, atunci este mai bine să se abțină de la o astfel de achiziție. La atingere, fructele uscate naturale trebuie să fie elastice și dense, atunci când se presează, structura și forma nu trebuie să se rupă. Coaja strălucitoare și uleioasă indică un tratament chimic.

Utilizarea fructelor uscate

Fructe uscate pentru mulți sunt un tratament preferat, în plus, ele sunt, de asemenea, foarte utile. Ei păstrează toate vitaminele și componentele utile, cu excepția unor vitamine C, de exemplu instabile, care se descompune la uscare. Efectul fructelor uscate și proprietățile lor utile nu poate fi supraestimat, vom examina separat beneficiile unora dintre ele:

 1. Cum să gătești compot de caise uscateDatele uscate cresc capacitatea de lucru, conțin substanțe care au un efect similar cu o tabletă de aspirină, atât de mulți oameni le iau pentru dureri de cap și răceli. În plus, datele conțin un număr mare de vitamine B, E și N.
 2. Uryuk sau caise uscate este un depozit de vitamine și substanțe nutritive. Caise uscate efect benefic asupra mușchiului inimii, deoarece acestea conțin cantități mari de potasiu și magneziu, precum și utilizarea acestora pentru prevenirea cancerului. Compoziția de caise uscate conține fier, fosfor, calciu, magneziu, potasiu, caroten și vitamina B5, în plus, alimentele pot fi consumate și oase, mai degrabă, nucleu oase (dacă ați cumpărat caise), conține, de asemenea, o mulțime de vitamine și minerale.
 3. Prunele au un efect benefic asupra intestinelor, stomacului și sistemului digestiv și acționează ca un laxativ. Recomandată utilizarea de prune în hipertensiune arterială (hipertensiune arterială), gastrită, constipație, cu afecțiuni renale și hepatice. Când mănânci o cantitate mare de prune, poate să apară diaree.
 4. Figurile contribuie la normalizarea glandei tiroide, iar utilizarea zilnica reduce riscul de cancer. În medicina populară smochinele sunt folosite pentru bronșită, precum și pentru retragerea paraziților din intestin.

Cum se face un compot de caise uscateFructele uscate au cateva avantaje fata de fructele proaspete. În primul rând, atunci când cumpărăți fructe proaspete într-un magazin, trebuie să înțelegeți că, de la recoltare și până la atingerea contorului, s-ar putea să fi fost mai mult de o lună. O întrebare logică este berii, cum să salvați "prospețimea" și prezentarea lor? Răspunsul este evident, fructele care sunt vândute pe rafturile magazinelor, în majoritate, sunt prelucrate chimic, ca rezultat, beneficiile acestor fructe devin foarte îndoielnice.

În al doilea rând, atunci când sunt uscate, fructele își pierd cea mai mare parte a apei, ca rezultat, masa lor devine mai mică, iar concentrația de vitamine și oligoelemente crește de mai multe ori. Se pare că 100 de grame de fructe uscate conțin mult mai multe calorii, vitamine și alți nutrienți decât în ​​fructele proaspete.

Rețete de compot

Compoturile din fructele uscate sunt o supremație excelentă a setelor și, în loc să cumperi un suc sau o bere, este mai bine să cumperi fructe uscate și să gătești singur compotul. Există o mare varietate retete pentru compoturi de gătit, aici sunt câteva dintre ele:

 1. Reteta pentru compot din fructe uscateCompot de caise uscate și stafide. Rețeta pentru această băutură este foarte simplă. Băutura este plăcută la gust și este recomandată pentru utilizare în primăvară, când organismul are nevoie în special de vitamine. Combinația dintre stafide și caise uscate ajută la întărirea sistemului imunitar uman. Pentru gătit, aveți nevoie de 200 de grame de stafide și de caise uscate, 2,5 litri de apă, zahăr și acid citric ca gust. În loc de acid citric, puteți folosi suc de lamaie și coaja. Mod de preparare: înmuiați fructele uscate în apă caldă timp de 10-15 minute, apoi clătiți sub apă și gatiți timp de 5 minute, adăugați zahăr la gust. După gătire, dacă se dorește, se adaugă sucul de lamaie și se lasă să se răcească.
 2. Compot de caise uscate și prune. Reteta pentru aceasta bautura este practic aceeasi cu cea precedenta. Ingrediente necesare: 200 de grame de caise uscate, 100 de grame de prune, 2,5 litri de apa si se adauga zaharul la gust. Tehnologia de gătit este aproape aceeași, înmuiați 10 minute în apă caldă, clătiți-o și puneți-o pe sobă. După fierbere, gătiți timp de 5 minute, dacă doriți, adăugați zahăr. Nu este necesară adăugarea de acid citric, deoarece prunele sunt destul de acizi. Datorită prunelor, această băutură se dovedește foarte parfumată și, de asemenea, este imposibil să se uite și efectul ei laxativ.
 3. Compot de caise uscate și mere. Pentru preparare se utilizează un măr proaspăt de mărime medie, preferabil un soi dulce, caise uscate 250 grame, apă 2,5 l și zahăr la gust. Spălați mărul și tăiați-l în cuburi mici, spălați caise uscate și tăiați, de asemenea, în mai multe bucăți. Ingredientele tăiate sunt amestecate într-o cratiță, adăugați zahăr, apă și gătiți timp de 5 minute.
 4. Compot de caise uscate, stafide și prune. Combinând toate aceste ingrediente va satura băutura cu un gust și o aromă unică. Vor fi necesare 100 de grame de prune și 50 de grame de stafide și caise uscate. Clătiți toate ingredientele temeinic, înmuiați-le în apă timp de 10 minute. Tăierea fructelor uscate în 2-3 părți, puteți accelera procesul de pregătire a acestora. Se toarnă 3 litri de apă, se adaugă zahăr, se aduce la fierbere și se fierbe încă 5 minute. Să se răcească, după răcire, dacă se dorește, se adaugă suc de lămâie, puteți adăuga nucșoară, scorțișoară sau ghimbir. Aceste condimente vor da băuturii un gust și o aromă deosebite.

Secretele și sfaturi utile

Reteta simpla pentru compotul de caise uscateCompotarea fructelor uscate sa dovedit nu numai gustoasă, dar și utilă, dar nu poate fi preparată mai mult de 10 minute, altfel majoritatea vitaminelor sub influența temperaturii înalte se vor prăbuși. De asemenea, nu se recomandă să lăsați băutura timp de mai multe zile, cea mai bună opțiune este să beți în prima zi, apoi băutura își pierde unele dintre proprietățile benefice și, dacă este stocată pentru o lungă perioadă de timp, începe să se deterioreze.

Pentru a adăuga aroma la gustul unui compot de nuanțe acide, puteți adăuga suc de lamaie, dar trebuie să faceți acest lucru după răcirea băuturii, altfel vitamina C, conținută în cantități mari în lamaie, se va rupe. Pentru o culoare mai contrastată, puteți adăuga un pic de trandafir șold în băutură.

Datorită varietății mari de băuturi carbogazoase, mulți oameni uită de băuturi de fructe de origine, de kissels sau de compoturi. De regulă, în spatele unei etichete frumoase, gustul ascuțit și culorile luminoase ale sucurilor carbogazoase, ascunzând substanțe periculoase pentru organism. De exemplu, multe băuturi carbogazoase includ acidul ortofosforic, care afectează negativ mucoasa gastrică, cauzează uscăciunea gâtului și provoacă sete. De aceea nu este posibil să vă îmbătați de astfel de băuturi, deci este mai bine să folosiți mai multe băuturi de uz casnic sau sucuri naturale mai utile decât să vă otrăviți corpul cu produse care nu corespund standardelor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să gătești un compot de fructe uscateCum să gătești un compot de fructe uscate
Cum să gătești compot din mere: rețete pentru conservarea pe timp de iarnăCum să gătești compot din mere: rețete pentru conservarea pe timp de iarnă
Cum se prepară compot din stafide: simple rețeteCum se prepară compot din stafide: simple rețete
Cum sa gatiti compotul de pruneCum sa gatiti compotul de prune
Compote de mere proaspete: rețete și sfaturi ale celor mai buni bucătariCompote de mere proaspete: rețete și sfaturi ale celor mai buni bucătari
Beneficii de compot din mere uscate și rețetăBeneficii de compot din mere uscate și rețetă
Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?
Cum să depozitați prunele în casăCum să depozitați prunele în casă
Rețeta de prune galben pentru iarnăRețeta de prune galben pentru iarnă
Rețete de compot pentru fructele de iarnăRețete de compot pentru fructele de iarnă
» » Compot de prune și caise uscate: o rețetă și sfaturi utile
© 2021 amigdas.com