amigdas.com

Pregătirea la domiciliu: cum să sare varză într-o găleată pentru iarnă

Varza, sarata cu bucati

Datorită proprietăților sale, varză este foarte larg utilizat în gătit. Este fiartă, tocată, prăjită, folosită în salate și preparate, pentru utilizare în sezonul rece. Din moment ce această legumă este folosită destul de des în feluri de mâncare, este de asemenea recoltată foarte mult. De obicei, muraturile sunt produse în butoaie de lemn, dar dacă nu sunt acolo, gospodinele încep să caute rețete pentru cum să se sare varza într-o găleată pentru iarnă.

Tehnologia de preparare

Există o mulțime de opțiuni pentru recoltarea peletelor, totul depinde de volumul produsului finit și de preferințele familiei individuale. În ciuda faptului că rețeta este folosită pentru a face produsul final să fie delicios și crocant trebuie să respectați cerințele de bază:

 • Varză tocatăPentru recoltare, sunt adecvate varietățile de varză târzie, care se coace înainte de apariția înghețului.
 • Saltarea se face în recipiente din sticlă, recipiente emailate sau din lemn.
 • Pentru a da un gust dulce, adaugati morcovul.
 • Cantitatea de sare utilizată este calculată la 200 grame la 10 kilograme de varză.
 • Atunci când decaparea legumelor este bine presată și presată în partea superioară cu o încărcătură pentru a secreta sucul.
 • În timpul fermentării peletei, se eliberează un gaz cu un miros neplăcut, prin urmare, în masa compactată, în timpul preparării, găurile sunt realizate cu o spatulă din lemn pentru evacuarea gazelor.

Varză tocată

Reteta pentru varful de decapare pentru iarna intr-o galeata este destul de simpla, principalul lucru fiind acela de a ridica si pregati ingredientele in mod corect.

Ingredientele necesare pe varză de 10 kilograme:

 • Un sfert de kilogram de sare:
 • 500 de grame de morcovi frecate mari;
 • Cumin (la gust).

Cum se poate sare varza intr-o galeata pentru iarna

Frunzele de sus sunt îndepărtate din cap, ciubul este înlăturat. Leguma este mărunțită și uniform amestecată cu sare. Apoi se adaugă morcovi fierți și totul se amestecă bine și amestecul trebuie să fie bine spălat cu mâinile până când sucul este izolat. Pentru confortul manipulărilor efectuate, este mai bine să folosiți un container larg.

După o oră înmuiere, amestecul este expus în legume emailată găleată (fără spargere, opărite cu apă clocotită) și foarte compactat pentru a elimina aerul. Suprafața densă a peletelor compacte este egalizată și acoperită cu foi solide, ceea ce va proteja produsul finit împotriva deteriorării. O placă de dimensiune adecvată este așezată în partea superioară și presată cu o sarcină. Ca un jug, este perfect posibil să adaptați un borcan plin cu apă.

Varza in saramura fierbinteSub influența opresiunii, sucul se va separa, care va acoperi întreaga suprafață a produsului. În procesul de fermentare, gazele cu miros neplăcut vor fi eliberate. Pentru a scăpa de ele, amestecul compactat este străpuns cu un vârf ascuțit în partea de jos, la fiecare două zile, până la eliberarea gazelor.

Momentul în care produsul este gata la temperatura camerei se va produce după 20-25 de zile, după care scoatem produsul pentru depozitare într-un loc răcoros.

Varza, sarata cu bucati

Atunci când sa născut o cultură mare de legume de culoare albă și un astfel de proces ca shinkovka devine o sarcină imposibilă, încercați să găsiți o cale de ieșire din această situație. O soluție la problema ca sare într-o găleată de varză pentru iarnă, fără produsul tocător de pe suprafața trebuie doar să taie capul în mai multe bucăți și murături ca aceasta.

Prin această metodă de decapare, produsul se va dovedi a fi suculent și, în ultima etapă, va obține o culoare ape roșu-violet. Și asta, cel mai important, mai puțin timp pentru pregătirea produselor.

Pentru a pregăti un astfel de miracol pentru 10 kilograme de varză, aveți nevoie de:

 • 100 de grame de sfecla;
 • Aceeași cantitate de usturoi și hrean.
 • O grămadă de pătrunjel (la gust).

varză acră

Kochan a tăiat bucăți, îndepărtează bastonul și foile superioare. Sfeclă este mărunțită de o paie mare, poate fi tăiat în cinci. Usturoiul și hreanul iau și forma bucăților. Piesele tăiate de varză sunt așezate în găleți emailați cu straturi, între care se află un amestec de hrean, usturoi și sfecla. Pentru saramura se fierb 4 litri de apa purificata, in care se dizolva o jumatate de cana de zahar si aceeasi cantitate de sare. Masa gătită este turnată în saramură răcită și crescută. La temperatura camerei, produsul este maturat timp de 3 zile, după care este dus în pivnița de depozitare.

Reteta cu mere

Atunci când se utilizează în prepararea merelor de gustări, varza dobândește un gust dulce și acru original, iar compoziția vitaminelor crește. Pentru a obține un produs de calitate Se observă următoarele proporții:

 • 10 kilograme de varză albă;
 • Trei sute de grame de morcovi.
 • Jumătate kilograme de mere acru (soiuri tari).
 • Un sfert de kilogram de sare mare.

Legumele sunt preparate și tocate conform tehnicii comune. Combinați legumele într-un recipient larg, amestecați bine.

Reteta pentru varza cu mere

Merele spălate sunt tăiate în felii, semințele sunt îndepărtate. Apa se fierbe, în care sarea se dizolvă. Produsele finite sunt expuse într-un recipient, merele sunt plasate uniform în compoziție, totul este compactat cu grijă și umplut cu soluție salină. O încărcătură este plasată de sus. După 3 zile la temperatura camerei, este dus în pivniță pentru depozitare.

Prepararea varzei albe se face prin metode diferite: folosind piper, oțet, pentru a adăuga condimente la gust, afine, merișor, mere tăiate sunt adăugate. Această legumă este o gustare foarte gustoasă și sănătoasă, sub orice formă.

Datorită prezenței unei cantități uriașe de vitamine și oligoelemente, acest aperitiv nu numai că vă va decora masa, ci și va preveni răceala în timpul iernii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a acoperi varză într-o găleată pentru iarna?Cum de a acoperi varză într-o găleată pentru iarna?
Cum să faci o rădăcină de varzăCum să faci o rădăcină de varză
Cum să mâncăm varza acasă rapid și deliciosCum să mâncăm varza acasă rapid și delicios
Cum să murăm varza pentru iarnă: drum rece, decaparea în borcaneCum să murăm varza pentru iarnă: drum rece, decaparea în borcane
Sauerkraut în saramură: patru de neînlocuit pentru rețeta de iarnăSauerkraut în saramură: patru de neînlocuit pentru rețeta de iarnă
Sauerkar cu mere: prelate pentru iarnăSauerkar cu mere: prelate pentru iarnă
Care sunt zilele bune pentru varza acru?Care sunt zilele bune pentru varza acru?
Varza tocata cu carne tocata - retete preferateVarza tocata cu carne tocata - retete preferate
Prepararea rapidă a varză marinată cu ardei grasPrepararea rapidă a varză marinată cu ardei gras
Varză roșie marinată: rețete pentru iarnăVarză roșie marinată: rețete pentru iarnă
» » Pregătirea la domiciliu: cum să sare varză într-o găleată pentru iarnă
© 2021 amigdas.com