amigdas.com

Pătrunjel pentru iarnă: câteva rețete de butuc cu o fotografie

Cum să păstreze patrunjel proaspăt pentru iarnăLa înălțimea de vară și de toamnă devreme pe masa noastră este întotdeauna o mulțime de verdeață. Aroma de patrunjel proaspăt, mărar și ceapă este prezentă în cele mai multe feluri de mâncare din carne și legume. Odată cu apariția vremii reci, o recoltă bogată de verdeață parfumată și folositoare devine din ce în ce mai rară și este timpul să stocăm verdeață proaspătă pentru iarnă. Cum să preparați patrunjelul în mod corespunzător și să păstrați toate vitaminele din el?

Proprietăți utile de patrunjel

Proprietățile utile ale verdeațelor parfumate au cunoscut din timpuri străvechi. Mâncarea merge și vârfurile și rădăcinile plantelor, deoarece vitaminele sunt abundente în toate părțile plantei. De exemplu, în frunzele verzi și tulpini o mulțime de vitamina B1, B2, C, PP, K, caroten. Un număr mare de potasiu, calciu, acid folic, fier și fosfor sunt conținute. În partea de rădăcină a patrunjelului există carbohidrați și proteine, fibre dietetice necesare corpului.

În gătit și în medicină se folosesc toate părțile plantei, precum și semințele sale. Există două soiuri de patrunjel:

  • rădăcină (rădăcină), are o cultură rădăcină îngroșată;
  • frunza, folosește în principal frunzele.

Recoltarea verdeata - retete pentru recoltarea ierniiÎn medicina populară, patrunjelul este activ utilizate în multe rețete. Este folosit pentru bolile organelor interne, bolilor de piele. Pătrunjelul curăță bine sângele, ajută la mușcături de insecte. Sunt deosebit de utile fructele de patrunjel pentru femeile cu multe boli feminine. Femeile însărcinate nu ar trebui să o folosească, pentru a nu provoca un avort spontan. Este util pentru bărbați să o folosească pentru boala prostatică.

Cu epilepsie și nefrită din prețul de patrunjel să se abțină. De asemenea, trebuie să aveți grijă să nu confundați patrunjelul cu o plantă similară cu ea. Un dublu de patrunjel se numește pătrunjel canin sau nucă de cocos comun. În exterior, planta verde este foarte asemănătoare cu patrunjelul, dar mirosul este neplăcut.

Pătrunjel pentru iarnă: prelate din verdeață

În sezonul de producție de pătrunjel maxim câștigând substanțe utile, pe care apoi ne-o dă înapoi. În acest moment, este necesar să se facă livrări pentru iarnă, pentru a folosi plantele utile pentru alimente în timpul iernii și începutul primăverii. Există mai multe moduri de a pregăti verde parfumat pentru iarnă:

  • îngheț;
  • uscare;
  • sărare;
  • marinare.

Majoritatea grădinarilor uscați pătrunjel. Asta este cea mai ușoară și mai accesibilă cale să păstreze proprietățile utile ale verii. Acesta poate fi uscat în condiții naturale, precum și folosind uscătoare electrice moderne.

Cum sa murat pătrunjelul - o rețetă pentru verdeață proaspătă pentru iarnăÎn procesul de congelare, planta își păstrează, de asemenea, toate proprietățile sale utile. Din acest motiv, rețeta de recoltare pentru iarnă este foarte populară printre gospodine.

Sare și marinat patrunjel pentru iarnă problema este mai dificilă. În formă gata în borcane se dovedește un produs foarte gustos și util, care va completa multe feluri de mâncare acasă cu aroma sa.

Oricare dintre rețetele selectate va permite utilizarea în sezonul rece produs gustos și sănătos din patrunjel. Pentru a face acest lucru, este important să selectați verdele corect și să îl procesați. Acest lucru va determina gustul și adecvarea pentru consum. Pentru recoltare pentru iarna ar trebui să fie selectate verde luxuriant și curat, după cum vedem în fotografie. Sucurile slabe este mai bine să nu se ia, doar ca o ultimă soluție. Verzii ar trebui să fie înmuiate într-un recipient de apă și să-l schimbe de cel puțin trei ori.

După aceasta, verdele se încarcă într-un ciocan, lăsând apa să se scurgă și apoi se așează pe o cârpă sau un prosop de hârtie timp de 2 ore pentru a se usca.

Pătrunjel înghețat

Înghețarea corectă a verii ajută la păstrarea cât mai mult posibil a tuturor vitaminelor și microelementelor, precum și a aromei uimitoare.

Recoltarea patrunjelului - metode diferiteReteta cea mai simpla - ramurile pregătite tăiate cu un cuțit și puse în containere pentru îngheț sau pungi. Apoi le puneți imediat în congelator pentru depozitare. În această formă, este mai bine să înghețați porțiuni mici. Se recomandă ca această porție de patrunjel înghețat să fie utilizată imediat pentru alimente. Se dezintegrează rapid și se transformă într-o masă moale cu apă și nu are sens să o înghețăm din nou.

O cale bună este de a îngheța în întregime verdeața. Ramurile de patrunjel ar trebui să fie uscate și apoi porționate în saci de plastic și pus într-un congelator. Este de dorit să existe o singură porție în pachet.

Câteva amante înghețați patrunjelul într-un recipient de gheață. Celulele din container sunt mici, astfel încât volumul lor va fi suficient pentru o singură porție. Pentru această înghețare, puteți utiliza două metode. Este necesar să tăiem frunzele de patrunjel și să le adăugăm, dacă se dorește, și alte ierburi. După aceea, umpleți matrița cu o masă și turnați-o cu apă curată. Raportul ar trebui să fie: 1 parte a apei și două părți de verdeață.

Pătrunjelul înghețat va fi proaspăt și parfumat chiar și în înghețurile de iarnăDe asemenea, verdele adesea împământate într-un mixer, pentru a obține o masă verde omogenă. Acesta este apoi plasat într-o matriță pentru gheață, nu este necesar să-l umpleți cu apă. Mass și deci deja suculent, așa că în această formă este perfect conservată. Un castravete suculent și parfumat de verdeață în timpul iernii va da un sentiment cald de vară.

după verde în matrițe a înghețat, poate să dea de acolo și să o transfere de la matrițe la o pungă de celofan și să o pună înapoi în congelator. Astfel de cuburi de verdeață sunt foarte convenabile pentru gătit. În plus, mâncăruri culinare, multe femei le folosesc pentru a-și freca pielea facială și zona de decolteu.

Măcinarea și decaparea verde

În procesul de decapare, patrunjelul își pierde culoarea verde frumos datorită sării. După contactul cu sarea, își eliberează sucul și devine o culoare diferită. Această rețetă este de asemenea folosită de gospodine pentru iarnă, dacă nu există congelator.

Pătrunjel pentru iarnă
Pătrunjel înghețat - ce puteți face cu ea?Marinat patrunjel - conservarea verdeata si aplicarea acesteia in diferite retetePătrunjelul tocat este turnat cu ulei pentru păstrarePătrunjel Solim în borcane pentru depozitare lungă

Preparat lTăieturile sunt tăiate și așezate în borcane uscate sterilizate. Verzii sunt așezați în straturi alternativ cu sare. Primul strat din borcan trebuie să fie făcut din sare, apoi să se răspândească un strat de patrunjel și, în această ordine, se repetă. Conform prescripției, stratul trebuie să aibă o grosime de aproximativ 1 cm. Nu este recomandat să se utilizeze sare iodată pentru recoltare, deoarece va contribui la pierderea culorii verzi.

În timpul așezării verde în băncile ei trebuie să-l împingi strâns, astfel încât verdele să părăsească sucul. După aceea, masa se stabilește și puteți pune din nou într-un borcan de pătrunjel. Când vasul este plin, îl puteți acoperi cu un capac. Conform acestei rețete, se recomandă păstrarea verde doar în frigider. Este foarte important să vă amintiți atunci când utilizați condimentele că masa este sărată.

Pătrunjelul pentru iarnă poate fi, de asemenea, marinatMulte amante felicită verdele pentru iarnă. Reteta este foarte simpla si rapida. În cutia spălată și sterilizată sunt așezate frunzele de patrunjel și de asemenea:

  • turnați hrean,
  • coacaze;
  • cireșe;
  • cuișoare de usturoi.

atunci trebuie să faci o soluție salină în următoarea proporție: pentru 0,5 litri de apă 1 lingură de sare, câteva mazăre de piper dulce și câteva frunze de laur. Solul ar trebui adus la fierbere și turnat în verde. În borcan, trebuie să adăugați și o lingură de 6% oțet. Sub rețetă, recipientul trebuie să fie sterilizat timp de 15 minute și turnat cu un capac metalic. Când băncile se răcesc, trebuie să fie puse într-un loc întunecos și rece.

Pătrunjel în formă uscată și depozitare

Majoritatea gospodinelor prefera patrunjelul uscat. Această metodă de recoltare rămâne populară, deși această metodă de stocare a vitaminelor este de numai 50%. În această formă, frunzele de patrunjel își păstrează perfect caracteristicile gustului, aroma sa ciudată.

Metoda de uscare a verdeilor este foarte simpla. Cu orice metodă aleasă patrunjelul trebuie sortat, spălați și uscați. În acest caz, tulpinile brute sunt de asemenea folosite, ele trebuie doar să fie zdrobite mai bine. Această parte a plantei are cea mai intensă aromă. Frunzele frunze și tulpinile de patrunjel trebuie așezate pe o tavă de copt, înainte de a pune fundul cu hârtie. Apoi, ar trebui să fie pus într-o cameră bine ventilată la umbră. De obicei durează 2-3 zile pentru a se usca, în cazul în care verdele se întoarce periodic și se amestecă. De asemenea, trebuie să se asigure că insectele și praful nu intră în recipient.

Pătrunjel uscat - preparați mirodenii pentru o perioadă lungă de depozitareO altă modalitate simplă - să stăpânească ciorchini de verdeață. Nu trebuie expuse la soare și praf. Unele persoane usucă patrunjelul în cuptor cu o mică temperatură în interiorul încă de la început. Apoi, temperatura este mărită prin amestecarea periodică a piesei de prelucrat. Prin această metodă, verdele devin inestetice, începe să devină galben, iar uleiurile sale esențiale se evaporă de la temperatura ridicată. Ca urmare, produsul finit pierde aproape toate substanțele utile, are un aspect inestetic și își pierde aroma.

Acum există o oportunitate pentru a usca fructele, legumele si verdele, folosind uscătoare speciale. Ele au o temperatură scăzută și o mișcare constantă a aerului, astfel că acest mod de uscare este cel mai corect. Legumele uscate ar trebui depozitate în pungi de hârtie sau în recipiente de sticlă fără acces la aer.

Dacă există o dorință stocați pe patrunjel pentru iarnă, atunci trebuie să alegeți pentru dvs. cel mai atractiv mod, rețeta. Acest lucru va da ocazia să aveți întotdeauna un condiment util și aromatic în bucătăria dvs. înainte de recolta nouă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rețete de salate dintr-o ridichă verde împreună cu o fotografieRețete de salate dintr-o ridichă verde împreună cu o fotografie
Roșii cu ceapă, usturoi și patrunjel: gătit pentru iarnăRoșii cu ceapă, usturoi și patrunjel: gătit pentru iarnă
Plantarea pătrunjelului în primăvară: trăsături de plantare a semințelor în sol deschisPlantarea pătrunjelului în primăvară: trăsături de plantare a semințelor în sol deschis
Plantarea patrunjelului și îngrijirea în aer liberPlantarea patrunjelului și îngrijirea în aer liber
Rețete de gătit roșii în armeanRețete de gătit roșii în armean
Plantarea verde în teren deschis în primăvarăPlantarea verde în teren deschis în primăvară
Salate din ridiche verde: rețete utile și delicioaseSalate din ridiche verde: rețete utile și delicioase
Fenicul și mararul: care este diferența dintre aceste planteFenicul și mararul: care este diferența dintre aceste plante
Cum să plantezi în mod corespunzător mărar și patrunjel în țarăCum să plantezi în mod corespunzător mărar și patrunjel în țară
Marinate roșii cu instant cuișoare de usturoiMarinate roșii cu instant cuișoare de usturoi
» » Pătrunjel pentru iarnă: câteva rețete de butuc cu o fotografie
© 2021 amigdas.com