amigdas.com

Rețetă de gem de la caise cu oase și fără

Spomobă gătește gem de caiseÎn sezonul de caise, mulți dintre ei au mâncat, mulți încep să se întrebe cum încă mai puteți folosi aceste fructe. Cu o recoltă mare, o modalitate foarte bună de a le păstra este de a pregăti gem de caise. Gemul de caise este cu siguranță un desert util, care conține multe elemente valoroase. Utilizarea acestor fructe afectează în mod pozitiv activitatea creierului, a rinichilor, a organelor vizuale și a sistemului cardiovascular.

De cele mai multe ori, orice rețetă oferă tratament termic scurt, în gem sunt salvate prea multe elemente utile.

Pentru a face acest fel de mâncare delicioasă nu necesită cheltuieli mari. Pe lângă fructul în sine, în cele mai simple rețete se utilizează numai apă și zahăr. Unele gospodine calificate, gata să-și petreacă puțin timp, pregătesc gem de nuci pline cu caise. Pentru a găti această delicatețe este ușor, dar aici efectul va fi în măsură să depășească orice așteptări. De exemplu, gemul, în cazul în care există migdale în loc de oase, va fi o adevărată stea în timpul unei petreceri de ceai acasă.

Cele mai bune retete pentru gem de caise

Rețetă de gem de la caise fără gropi

componente:

 • Zahăr - 1,2 kg.
 • Caise - 1,2 kg.

Fructele mele sunt sub apă curgătoare. Împărțiți în jumătate sau tăiați pentru a elimina oasele. Dacă doriți, tăiați în felii mici sau lăsați-o așa cum este. Într-o cratiță profundă răspândiți fructele și adăugați zahăr. Lăsăm-o să stea într-o noapte într-un loc răcoros, până când caisele dau suc. Puteți trece peste acest pas prin adăugarea a 200 ml de apă. Să fierbem conținutul timp de aproximativ un minut, îndepărtați spuma. Plecăm bea o noapte. Apoi puneti tigaia putin foc, gatiti gemul la aproximativ 10 minute dupa fierbere. Se toarnă în sticle sterile, strângeți bine capacul.

O rețetă pentru gem de caise cu nucleoli gălbui

componente:

 • Apă - jumătate de litru.
 • Zahăr - 1,5 kg.
 • Caise - 1,5 kg.

În fructele spălate, facem astfel de tăieturi pentru a extrage ușor osul, fără a afecta fructele. Oasele se sparg cu un ciocan, scoatem kernelurile. În apa fierbinte, turnați zahărul, fierbeți până când volumul este mai mic cu un sfert. În fruct se introduc nucleele și se umple cu un compus fierbinte. Lăsăm o noapte. Apoi amestecați toată apa, care este din nou fiartă. Turnăm apă fiartă în caise. Să preparăm o altă noapte, apoi să gătim până la transparența siropului și a fructului în sine. Rolați în sticlă.

Rețetă pentru gem de caise cu migdale

componente:

 • Zahăr - 1,2 kg.
 • Caise - 1,2 kg.
 • Apă - 120 ml.
 • Migdale - 150 gr.

Gem de caiseÎn migdale, adăugați apă fiartă, să ne preparăm timp de aproximativ 22 de minute, apoi clătiți cu apă rece. Facem aceste acțiuni de două ori. Îndepărteazăm de la nuci cochilii. Caisele mele sub apă curgătoare, cu ajutorul unui băț lung, introduse în partea pedunculului, stoarcem oasele. În gaura rezultată, introduceți migdale. Adăugați zahărul în tava cu apă, gătiți, amestecând constant, până când se dizolvă. În sirop se schimbă fructele umplute. După fierbere, gătiți timp de 5 minute. Să ne rătăceam complet. Se fierbe încă 8 minute. Turnăm sticlele.

Reteta pentru gem de caise cu nuci

componente:

 • Zahăr - 1,2 kg.
 • Caise - 1,2 kg.
 • Acid citric - 2 g.
 • Nuci - 350 gr.
 • Apă - jumătate de litru.

Piulițele sunt curățate, îndepărtându-le membranele și cochilia. Împingem piulițele în cadavru. Într-un rezervor de smalț adânc sau într-un bazin de cupru, amestecați zahărul cu apă, fierbeți până când amestecul devine limpede. Într-un alt recipient, încălziți 2,5-3 litri de apă până la 90 de grade. Se spală fructele împărțite în jumătate fără gropi, se adaugă în apă încălzită timp de câteva minute. Apoi scurgeți lichidul și caisele sunt transferate în sirop. Păstrați pe aragaz înainte de fierbere. Lăsați compoziția să se răcească complet. Noi fierbe din nou. Gătiți, amestecând, până la gros. Adăugați nuci și acid citric. Se toarnă în sticle sterile, se rostogolesc.

Reteta pentru gem de caise "Pyatiminutka"

componente:

 • Suc de lămâie - 50 ml.
 • Zahar - 800 gr.
 • Caise - 1,2 kg.

Fructele sunt ale mele, avem oase. Îl transferăm într-un container de sticlă cu plăci mari pentru gătit într-un cuptor cu microunde. Adăugați sucul de lamaie. Am pregătit masa într-un cuptor cu microunde timp de 6 minute la putere maximă. Adăugați zahăr, amestecați. Încă o dată, pregătiți 5 minute într-un cuptor cu microunde. Se amestecă și gătește încă cinci minute. Turnăm sticlele.

Reteta de gem de la caise cu pene

componente:

 • Apă - jumătate de litru.
 • Zahăr - 1,4 kg.
 • Caise - 1,2 kg.

Caracteristicile gemului de gătitFructele mele, scoatem pietrele, împărțind caisele la jumătate. Într-o cratiță, încălziți apa, fără a aduce la fiert, unde adăugăm caise timp de 5 minute. După răcire cu apă rece. Fixăm lobulele, executându-le în fiecare dintre cele câteva deschideri. Adăugați zahăr în apă și lăsați-l să fiarbă. Umpleți cu caise de apă. Să ne preparăm timp de 4 ore. Gatiți de două ori de două ori timp de 10 minute, amestecând ocazional, cu un interval de aproximativ 12 ore. Pregătirea este determinată de culoarea fructului, trebuie să fie translucidă. Turnăm sticlele.

Reteta de gem de la caise cu mere

componente:

 • Mere - 600 gr.
 • Caise - 600 gr.
 • Lămâie - 150 gr.
 • Zahăr - 1 kg.
 • Un pachet de zhelfix sau alt agent de gelifiere.

Fructele se spală cu grijă. Îndepărtăm oasele, îndepărtăm piei de pe mere, le freăm. Caise cu un blender transforma în piure. Se amestecă fructele murate cu suc de lămâie. Se adaugă aditivul de gelifiere, 50 g. zahăr. Mixt, să fierbem. Adăugați zahărul rămas, lăsați-l să fiarbă încă 5 minute. Turnăm sticlele.

Gem de caise cu reteta de ghimbir

componente:

 • Ghimbir - 30 gr.
 • Zahăr - 1,4 kg.
 • Caise - 2 kg.

Scoateți oasele de la caise. Am tăiat bucăți de orice formă. Răspândiți fructele într-o cratiță, adăugați zahăr. Gătitul, amestecând, aproximativ 30 de minute. În timpul gătitului, îndepărtați spuma. Ginger grind, adăugați la gem. Se determină densitatea compoziției prin picurarea unei picături în placă. Dacă nu se răspândește, vărsăm gemul peste sticle.

Gem de caise cu reteta de cafea

componente:

 • Cașcaval cu caiseZahăr - 900 gr.
 • Boabe de cafea - 70 gr.
 • Caise - 1,2 kg.
 • Zahar din vanilie - 10 gr.
 • Suc de lamaie sau de lamaie - 100 ml.

Caisele sunt ale mele. Îndepărtăm oasele. De jumătate din fructe mash cu un blender. Cealaltă jumătate nu este foarte mare. În tigaie, transferăm toate fructele, adăugăm suc de lamaie, zahăr de vanilie, zahăr. Se amestecă. Grind cafeaua puțin în mortar. Am pus bobul în tifon. O legăm, o adăugăm la amestec. Lăsăm să bea câteva ore. Se fierbe timp de 20 de minute, amestecând constant. Scoatem cafeaua când compoziția se îngroațește. Turnăm sticlele.

Reteta pentru gem de caise cu cireșe albe

Nu este doar un gem foarte gustos, ci și foarte frumos. Siropul acestui gem este limpede, dar foarte lichid. Felii de cireșe albe și caise fără gropi seamănă cu bucăți de chihlimbar.

componente:

 • Zahăr - 1,2 kg.
 • Cirese albe - 600 gr.
 • Caise - 600 gr.

Caisele trebuie să fie coapte, dar ferme. Pe coaja nu trebuie să existe rupturi și pete întunecate. Fructele sortite trebuie spălate. Apoi trebuie să fie tăiate cu o furculiță, astfel încât pielea să nu se spargă când se gătește.

Cireasa albă este mult mai densă, spre deosebire de roșu, deoarece își păstrează forma în gem. Fructele cu pulpa elastica si pielea neteda trebuie spalate si asteptati un timp, pana se usuca. După cireș trebuie să scoateți tulpina și să scoateți oasele de pe acestea.

Pentru a păstra forma fructelor în timpul gătitului, este necesar să se prefiltreze. Pentru că toate fructele trebuie să fie aruncate în porții mici în apă clocotită timp de un minut, apoi imediat puse într-una rece.

Apoi, caisele trebuie tăiate în 4 părți, îndepărtați oasele.

Cum să gătești felii de gem de caiseUn sirop este preparat din apă după albirea. Un kilogram de fructe necesită un kilogram de zahăr și 350 ml de lichid. Este necesar să se ia în considerare, după eliminarea gropilor și pețiolelor, masa de fructe de pădure scade cu aproximativ 12%. Siropul trebuie ars la fierbere și se fierbe la foc mic timp de 5 minute.

Apoi adăugați toate fructele, pregătiți conform schemei: 5 minute de fierbere, 20 de minute de perfuzie.

După cel de-al doilea blocaj este necesar un blocaj fierbeti timp de aproximativ 15 minute, dacă este necesar un sirop gros. Apoi sunt îmbuteliate și apoi închise. Acest blocaj nu se strică la 21-24 ° C timp de 2 ani.

Rețetă pentru gem de caise de miere

Această rețetă vă va oferi posibilitatea de a gusta un fel de mâncare cu adevărat delicată, dar gătirea este mult mai dificilă. Pentru acest gem, cele mai bune fructe sunt Ananas, tare și coapte. Proporțiile de caise și zahăr sunt de 1: 2.

componente:

 • Caise - 1500 gr.
 • Zahar - 3000 gr.

Într-un recipient, fierbeți 3 litri. apă. Fructele spalate pentru 4-6 bucăți sunt așezate într-un șuviu și puneți în apă clocotită timp de 3-6 minute.

Apoi scoatem și cu grijă, pentru a nu rupe fructul, îndepărtăm pielea. Puneți fructele pregătite sub un prosop de lenjerie pe o tavă, până când toate fructele de pădure sunt pregătite în acest fel.

Apoi scoatem piatra astfel încât fructul să rămână intact, iar în interior introducem o amigdală. Nu puteți adăuga migdale, dar gustul diferă.

Puneți caise într-un recipient cu fundul lat și adăugați zahăr. Fructele trebuie să fie libere, în vrac în pelvis.

După aproximativ 3 ore, scurgeți lichidul, fierbeți-l și umpleți fructul. Acest proces se repetă până când caisele sunt gata. De regulă, durează 3-4 zile dimineața și seara. În ultima etapă, în timp ce siropul se fierbe, este necesar să se usuce ușor Puneți fructul într-o sticlă, turnati siropul si rotiti-l. A se păstra într-un loc răcoros și uscat timp de 2 luni, apoi utilizați. Acest gem este de fapt foarte asemănător cu mierea, iar caisele cu zile înghețate în timpul iernii reamintesc soarele.

Rețetă de gem de la caise imature

Se întâmplă ca vântul se rupe o ramură spânzurat cu caise, bazaruri de fructe necoapte stabilesc în jumătate de preț. De ce să nu profiți de acest lucru.

componente:

 • Caise - 1300 gr.
 • Zahăr - aproximativ 2 kg.

Rețeta pentru gem de caiseLuăm un recipient mare, turnăm apă și îl instalăm pe aragaz. Când apa începe să fiarbă, noi scădem în ea fructele noastre necoapte și verzi, fără semințe, spate scobitori. Aducem la fierbere și punem fructul într-un șuviță.

Caisele și un recipient de apă trebuie păstrate la frigider sau într-un loc răcoros. A doua zi, puneți fructul în aceeași apă, dați fierbere și puneți-l într-un șuviu. Este necesar să așteptați până când boabele se usucă și le cântărește. Zaharurile au nevoie de 2 ori mai mult din această masă.

Am pus focul într-un pahar de apă, în care au fost adăugate caise fierte, se adaugă zahăr și se fierbe sirop. Apoi adăugați caisele în el și gătiți la foc mic timp de o jumătate de oră. Siropul trebuie să fie gros, acesta indică pregătirea gemului. După turnarea în sticle sterilizate și rulare.

Cum să gătești gem de caise: recomandări

Retete simple pentru gatitPentru a face gemul de caise cu adevărat gustos, bucăți de fructe și-au păstrat forma, Este necesar să cunoaștem anumite nuanțe de pregătire și pregătire a acestei delicatese. Pentru gem este cel mai potrivit caise de maturitate medie sau un pic imatur. Nu aveți nevoie să alegeți fructe coapte, deoarece va fi foarte dificil să obțineți oase și să păstrați fructele întregi.

În timpul utilizării rețetelor de gem de caise cu oase, este de dorit să-l utilizați pe tot parcursul anului, astfel încât o substanță numită amigdalină să nu se acumuleze, poate să secrete acid cianhidric. Pentru a pregăti gemul este cel mai bine în recipientul de cupru, atunci când preferința este dată la tigaia smalțată, atunci ar trebui să fie frământat cu grijă, astfel încât gemul să nu ardă.

Având o anumită rețetă de gem, este foarte ușor să pregătiți un desert magnific pentru iarnă. Cu ajutorul dvs. vă puteți multumi prietenii cu delicatețea originală, adăugând lămâie, nuci sau chiar ghimbir și cafea la gem de caise. Toate ingredientele acestui desert se disting prin efectul lor benefic asupra corpului, precum si prin numeroase elemente valoroase. Deschizând în iarna un borcan de gem preparat, bucătăria va fi umplută cu o atmosferă caldă de confort și aromă de vară. Acest produs natural, realizat de mâini proprii, este sigur de a mulțumi tuturor iubitorilor de dulce.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să gătești un compot de fructe uscateCum să gătești un compot de fructe uscate
Ei bine, gătiți gem de la caise pe o rețetăEi bine, gătiți gem de la caise pe o rețetă
Cum să pregătești un paste de la caise la domiciliu?Cum să pregătești un paste de la caise la domiciliu?
Compot de prune și caise uscate: o rețetă și sfaturi utileCompot de prune și caise uscate: o rețetă și sfaturi utile
Beneficii de compot din mere uscate și rețetăBeneficii de compot din mere uscate și rețetă
Cum să gătești gem de caise: rețete și fotografii interesanteCum să gătești gem de caise: rețete și fotografii interesante
Retete pentru gatit din mere la domiciliuRetete pentru gatit din mere la domiciliu
Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?
Gem delicios din smochine: rețete simple și utileGem delicios din smochine: rețete simple și utile
Jam de caise cu portocale: retete de gatitJam de caise cu portocale: retete de gatit
» » Rețetă de gem de la caise cu oase și fără
© 2021 amigdas.com