amigdas.com

Marinat piper bulgar pentru iarnă: rețete pentru tăblițe

Cum să mănânci piperSemifabricatele pentru iarnă din ardei grași la gust pot fi comparate numai cu castraveți și roșii. Acest tip de conservare nu numai că are un gust excelent, ci conține și o cantitate imensă de vitamine și oligoelemente. Aceste substanțe rămân pe deplin în piper după marinovki și nu își pierd proprietățile originale. Este vorba despre grupul de vitamina C, care este conținut în piper, la fel de mult ca nici măcar în coacăze negre și lamaie.

Folosirea legumelor pentru corpul uman

Piperul a fost mult timp o cultura deosebit de valoroasa, care are un gust excelent atat in materie prima cat si marinata. Fructele acestei legume conțin o cantitate mare de vitamina C, care crește ca fructul.

Proprietățile utile ale piperului sunt:

 1. Piper arsPrezenta mai multor vitamine ajuta la intarirea vaselor de sange.
 2. Datorită utilizării acestui produs, colesterolul și substanțele toxice sunt excretate din corpul uman.
 3. Cu doar două fructe mici pe zi, corpul uman primește cantitatea necesară de vitamine C și P.
 4. Această legume nu conține numai o cantitate uriașă de vitamine, ci ajută la restabilirea puterii, la îmbunătățirea apetitului și la întărirea structurii părului.

Prepararea piperului murat pentru iarnă

Pentru ca legumele în procesul de gătit să nu își piardă aspectul și gustul original, este necesar să se respecte anumite reguli de pregătire:

 1. Cum să mănânci piperÎn marinadă, trebuie să existe oțet sau acid malic. Este considerat oțetul este componenta cheie a oricărei marinade.
 2. Când utilizați apă, merită luată numai lichid curat și proaspăt. În plus, merită verificată prezența gustului și a mirosului din exterior.
 3. Zahărul și sarea, care vor fi utilizate pentru gătitul de marinadă, trebuie să fie curate și uscate. Sarea este cea mai bună alegere a micului, se va dizolva mai repede. După dizolvarea completă a acestor componente în sirop, trebuie încă să fiarbă timp de cel puțin 15 minute.
 4. Pentru prepararea turnării este necesar să se aleagă vase din oțel inoxidabil sau email, în astfel de containere produsul nu va fi oxidat.
 5. Atunci când alegeți legume pentru marinovka, este necesar să alegeți numai fructe frumoase și cu pereți groși. Nu trebuie folosite legume cu pereți subțiri.

Rețete de pregătire a delicateselor

Există o mulțime de rețete pentru ziua de azi, cu toate acestea, fiecare hostess alege pentru ea însăși ceea ce va deveni preferatul ei pentru familia ei.

Pentru a face ardei dulci trebuie să pregătiți următoarele ingrediente:

 • Ce piper să mănânciPiper periat - 700 de grame.
 • Mazăre parfumată - nu mai mult de 4 bucăți.
 • Bay leaf - una sau două bucăți.
 • Oțet - 350 ml, cel mai bine este să luați 9%.
 • Turnare - 400 ml.
 • Uleiul vegetal - aproximativ 50 de grame.

Etape de pregătire:

 1. Cum să închidem piperulÎn primul rând, este necesar să curățați ingredientul principal, îndepărtând complet cozile și semințele interne din acesta.
 2. Blanarea se efectuează timp de 6 minute, după care se răcește sub apă, nu mai puțin de 11 minute.
 3. În borcanele sterilizate anterior, pe partea inferioară se află o frunză de dafin și o mazăre, după care produsul principal este fixat ferm.
 4. Când leguma este pusă dens în borcane, trebuie să turnați apă fiartă din saramură. Pentru prepararea sa, este necesar să se fiarbă apă, sare și zahăr. Sarea trebuie să cântărească aproximativ 150 de grame, zahărul după gust. În plus, în umplutură trebuie adăugate 300 ml de oțet.
 5. Deasupra turnat ulei de plante turnat. în continuare, băncile sunt sterilizate, pentru o jumătate de litru va fi suficient timp de 30 de minute, iar pentru o sterilizare merită să petreacă cel puțin 50 de minute.

Când produsul este complet gata, cutiile trebuie să fie întoarse cu capul în jos și lăsate să se răcească. Domeniul a ceea ce trebuie plasat într-un loc răcoros și rece pentru depozitare.

Pentru a pregăti piperul marinat bulgară pentru iarnă, vor fi necesare următoarele ingrediente:

 • Se condimentează pentru decaparea piperuluiȘase kilograme de piper bulgar, cel mai bine este dacă este roșu sau galben.
 • Zahăr - 7 linguri de lingură.
 • Sare - 2 linguri.
 • Mazăre de piper negru - de la 10 la 12 bucăți. Suma trebuie ajustată în funcție de preferințele personale ale gustului.
 • Apă - 1,5 litri. Este imperativ să fie curat și fără miros.
 • Oțet de mere - 60 de grame.

Din această cantitate de ingrediente, șase litri de bomboane marinate gata.

Etapele achiziției:

 1. Modalități de decapare a piperuluiÎn primul rând, se efectuează spălarea și curățarea legumelor, după care se taie sau, dacă se dorește, se poate lăsa în întregime.
 2. Băncile sunt sterilizate, mazărea, usturoiul și frunza de dafin sunt așezate pe fundul fiecăruia.
 3. Apa pură se toarnă într-un recipient curat, în care se adaugă sare, zahăr și o soluție de oțet. Acest amestec este adus la fierbere și turnat în cutii.
 4. După aceea, sterilizarea se efectuează timp de cel puțin 15 minute. Produsul finit este rulat cu o cheie și trimis la depozitare într-un loc răcoros în care nu există acces la lumina directă a soarelui.

Locul optim de depozitare a proaspătului din ardeiul murat va fi o cămară întunecată sau un balcon. Cu toate acestea, în timpul verii merită să se asigure că razele directe ale soarelui nu cad în conservare, deoarece pot provoca dezvoltarea diverselor microorganisme în interiorul cutiilor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pregătirea și utilizarea compotului din coacăze negrePregătirea și utilizarea compotului din coacăze negre
Rețete de cartofi bulbari de iarnă cu o fotografieRețete de cartofi bulbari de iarnă cu o fotografie
Rețetă pas cu pas a castraveților murate cu pozeRețetă pas cu pas a castraveților murate cu poze
Soiuri simple de caviar de morcovi pentru rețete de iarnăSoiuri simple de caviar de morcovi pentru rețete de iarnă
Semifabricate pentru iarnă: piper bulgar umplut cu legumeSemifabricate pentru iarnă: piper bulgar umplut cu legume
Rețete de ardei umpluți într-o cratițăRețete de ardei umpluți într-o cratiță
Prepararea rapidă a varză marinată cu ardei grasPrepararea rapidă a varză marinată cu ardei gras
Rețete de gătit lecho de ardei iute și roșii pentru iarnăRețete de gătit lecho de ardei iute și roșii pentru iarnă
Reteta de castravete de casa cu acid citric pentru iarnaReteta de castravete de casa cu acid citric pentru iarna
Conserve ardei prajiti pentru iernile intregiConserve ardei prajiti pentru iernile intregi
» » Marinat piper bulgar pentru iarnă: rețete pentru tăblițe
© 2021 amigdas.com