amigdas.com

Rețete de blocaj transparent din lobul de mere

Jam din mere - 3 feluri de gătit acasăMulte gospodine fac pregătiri utile pentru iarnă. La urma urmei, chiar și în iarna rece, doriți să mâncați fructe delicioase de fructe diferite. Diapozitivele transparente de la felii de mere sunt delicioase în sine, cu felii care pot fi folosite în viitor la gătit.

Transparențele sunt foarte gustoase și frumoase. Poate fi consumat cu ceai proaspăt preparat sau adăugat la plăcinte parfumate. Dar pentru a fi într-adevăr perfectă, trebuie să alegeți fructele potrivite pentru acest lucru.

Soiurile de mere pot fi folosite diferite, dar principala condiție - acestea ar trebui să fie dulce, coapte, dură și fără prezența găurilor de vierme. Dacă aveți de gând să pregătiți un tratament cu acru, atunci trebuie să cumpărați soiuri de acid sau pur și simplu utilizați fructele nu coapte până la sfârșitul anului.

Reteta pentru gem "Amber"

Există mai multe moduri de a face felii de mămăligi delicioase, iar varianta de chihlimbar poate fi numită clasică. Prin urmare, merită să vă familiarizați cu această rețetă pentru fiecare gazdă. Pentru gătit, aveți nevoie doar de mere și de zahăr, toate în cantități egale, de exemplu, un kilogram. Dacă doriți să faceți o mai bună tratație mai mult, atunci trebuie doar să măriți această sumă, luând pentru fiecare kilogram suplimentar de fructe aceeași cantitate de zahăr.

Rețetă pentru gem de mere.Greutatea merelor este luată în considerare după ce au fost preparate: trebuie spălate, tăiate, decojite din semințe. Apoi au tăiat felii înguste. Dacă fructul este proaspăt și pielea este subțire, atunci nu este necesară îndepărtarea acestuia. Dar este mai bine să scapi de piele dură și densă.

Felii sunt așezate într-un recipient în adâncime și turnate cu zahăr. Și repetați până când ingredientele sunt epuizate. Stratul final este neapărat sub formă de zahăr. Containerul este acoperit cu un prosop și este lăsat până când fructul nu dă suc. De obicei durează între douăsprezece și douăzeci de ore.

Despre gradul de pregătire a merelor la procedura ulterioară va spune stratul top dizolvat de zahăr. O cantitate mare de lichid va apărea în recipient. După aceasta, puteți transfera în siguranță fructele într-o cratiță profundă cu sirop de zahăr. Gatiti pana la fierbere, apoi gatiti timp de 5 minute pe un foc linistit si lasati continutul vasului sa se raceasca. Când fructele se răcește complet, le aduc înapoi la fierbere și gătesc timp de zece minute.

Al treilea punct de fierbere poate fi considerat final. După aceasta, gătiți pentru o medie de zece până la douăzeci de minute. Cu cât este mai mult gemul gătit, cu atât mai întunecat va avea culoarea. Mai multe sesiuni de fierbere sunt necesare pentru a face merele fierte, dar ele nu își pierd forma și zaharul nu se va transforma în caramel. Dacă neglijați această secvență și puneți merele la fiert timp de o oră, atunci blocajele transparente nu se vor întoarce exact, va ieși o masă întunecată și nu foarte atractivă.

Gemul gata este expus pe borcane sterilizate, lobulele sunt compacte destul de bine, încercând să nu le deterioreze. Apoi închideți capacurile, le întoarceți și lăsați să se răcească.

Nu este necesară acoperirea cu un prosop, în caz contrar lobulii se vor descompune în componente. După răcire, piesa de prelucrat este stocată într-un loc închis la rece, ca orice alt blocaj.

O versiune simplă a "Pyatiminutka"

Jam-ul de la mere transparente - pas-cu-pas retetaAceastă rețetă va face apel la cei care nu vor să aștepte până când fructele sunt "lăsate să sucuri". Siropul este pregătit independent, din acest motiv puteți salva doisprezece până la douăzeci de ore de timp liber. Dar trebuie să vă apropiați cu grijă de pregătirea fructelor. Viteza impregnării fructului depinde direct de mărimea lobulilor. Opțiunea "Cinci-minute" înseamnă frecarea ingredientului principal pe răzuitor, dar cu felii vă puteți pregăti.

Ingredientele au nevoie de puțin mai mult decât prima opțiune. Este necesar să se pregătească în prealabil:

 • același număr de mere și zahăr;
 • un pahar de apă pe kilogram de fructe;
 • pinch de acid citric.

Pentru a pregăti fructele trebuie tratate în mod responsabil, deoarece depinde de cât de bine sunt înmuiate în sirop. Apple trebuie să fie spălat, curățat, curățat. Apoi tăiați în felii, ar trebui să fie foarte subțiri.

După aceasta puteți trece la prepararea siropului. Un litru de apă ia un kilogram de zahăr. Siropul trebuie gătit într-un foc liniștit până când boabele de zahăr se dizolvă. Periodic, masa este agitată. Și felii de mere toarnă un pahar de apă sărată - așa că nu se vor întuneca.

După fierberea siropului, se toarnă felii și se fierbe împreună timp de două minute. Apoi, lăsați să se răcească. Când se răcește, luați o mostră - dacă este prea dulce, adăugați un vârf de acid citric, care nu numai că netezește dulceața excesivă a vasului, dar acționează și ca conservant pentru a prelungi durata de conservare.

Apoi aduceți din nou masa la fierbere și începeți să desfășurați borcanele sterilizate în mod obișnuit.

Merele cu portocale

Nu întotdeauna gemul este preparat dintr-un singur ingredient de bază. De exemplu, felii de mere sunt perfecte în combinație cu portocalele. Pentru a pregăti o astfel de opțiune, se va solicita următorul set de produse:

 • pe kilogram de mere și portocale;
 • 500 g de zahăr.

Din acest număr de ingrediente se produce un borcan de linguri delicioase, care se prepară foarte simplu. Mai întâi, curățați merele, tăiați miezurile și tăiați în felii. De la portocale primiți oase și treceți direct cu zest printr-un măcinător de carne, puteți utiliza un procesor de bucătărie. Componentele preparate se amestecă într-o cratiță, se pun pe o farfurie și se fierbe timp de cincizeci de minute la căldură minimă, din când în când, amintindu-se să se amestece. Este mai bine să gătiți în vase de smalț.

În acest timp lobulele vor deveni transparente, siropul se va scurge din lingură, asemănătoare cu mierea. Aceasta este coerența corectă, prin urmare, este posibil să se stabilească un tratament pe borcanele pregătite. Cantitatea de zahăr poate fi schimbată pe gust, cantitatea poate fi redusă dacă portocalele însele sunt foarte dulci. Un dinte dulce poate, dimpotrivă, să o folosească mai mult.

Ambra cu lamaie

Apple jam poate fi gătit exact la fel ca și cu portocalele, dar luați în schimb lămâi. Se pare o opțiune mai acru. Dar puteți să o faceți conform unei alte rețete, pentru care veți avea nevoie:

 • Ready gem răspândit pe cutiiun kilogram și jumătate de mere;
 • pe kilogram de zahăr, lămâi;
 • un pahar de apă.

Prepararea siropului este primul pas. Pentru aceasta, zahărul este turnat într-un pahar de apă și fiert la foc mic până când se fierbe și se dizolvă. În acest moment, puteți face pregătirea fructelor. Lămâi tăiați în felii mici, direct cu zedra, scoțând semințele care au căzut, din cauza căruia gemul preparat poate fi amar. Lemnul este înmuiat în sirop și fiert timp de cinci minute.

Pregătiți merele prin îndepărtarea miezurilor de la acestea și tăierea în felii la o jumătate de centimetru. Din numărul indicat de fructe, de obicei se obține aproximativ un kilogram de lobuli. Sunt trimiși la lămâi și pregătesc pentru încă cinci minute. Masa rezultată se răcește, se aduce la fierbere și se fierbe timp de o jumătate de oră înainte de îngroșare.

După aceea, gemul poate fi împrăștiat pe borcane sterilizate curate și depozitat într-un loc întunecat timp de un an sau pur și simplu împrăștiat peste cutii curate și depozitat timp de până la patru luni în frigider. Depozitarea pe termen lung se realizează datorită prezenței acidului citric în compoziție, care acționează ca un conservant.

Varianta de prune

Merele sunt bine combinate cu prune, această versiune a gemului poate fi de asemenea transparentă, dar culoarea nu va fi chihlimbar, ci mai închisă. Ingredientele necesită:

 • 600 g de mere solide;
 • 500 g de prune "prune";
 • 500 g de zahăr.

Veți primi două borcane cu un volum de 0,5 litri. Procesul de gătit este foarte simplu. Merele și prunele sunt spălate, prune mici tăiate în jumătăți, mari - în patru părți, tragând pietre. Dacă există o dorință, atunci puteți elimina pielea, care nu îi place tuturor. Merele sunt tăiate cu felii mari, astfel încât acestea rămân intacte în timpul gătitului, păstrând forma lor.

Prunele sunt turnate într-un recipient pregătit cu fundul gros, acoperite cu jumătate de zahăr. Acoperiți cu felii de mere și acoperiți resturile de zahăr. Pentru o perioadă, lăsați să se izoleze sucul. De obicei, este mai bine să o faci noaptea, să nu mai aștepți mult.

După izolarea sucului, puneți recipientul într-un incendiu liniștit, aduceți la fierbere, gătiți timp de cinci minute fără fierbere, amestecând și încercând să nu deteriorați felii de fructe. Dacă se formează spumă, atunci trebuie îndepărtată. Se răcește la temperatura camerei, apoi se aduce la fierbere. În această etapă, puteți adăuga câteva cuișoare la parfum. Procedura de gătit poate fi repetată de până la trei ori, dar de multe ori există două.

Rămâne un gem de mere și prune care se toarnă peste borcane sterilizate și se închide. După răcire, sunt îndepărtate într-un loc răcoros de depozitare.

În timpul iernii este foarte plăcut să obțineți un astfel de borcan și să serviți o masă parfumată la syrniki sau clătite.

Combinație aromatică cu scorțișoară

Nu puteți ignora opțiunea de felii de mere cu scorțișoară. Acest condiment completează perfect gustul mărului, dând întregului aromă o aromă deosebită, în fața căreia este dificil să reziste. Dar în frigider o astfel de delicatesă nu este păstrată pentru o lungă perioadă de timp - nu mai mult de o lună. Ingredientele vor necesita:

 • Jam, gemun kilogram și jumătate de mere;
 • 800 g de zahăr;
 • 50 ml de apă;
 • scorțișoară de scorțișoară.

Mai întâi trebuie să coajați mere din coaja și miezuri, tăiate în felii mici. Se pun într-o cratiță, se toarnă apă rece și se acoperă jumătate de zahăr. Conținutul tăvii este amestecat, bastonul de scorțișoară este așezat în partea superioară. Siropul este adus la fiert, amestecând. Apoi, reduceți focul la minimum, gătiți încă zece minute, fără să uitați să vă amestecați.

După răcirea blocajului, adăugați resturile de zahăr și gătiți-l timp de încă o oră la foc mediu, amestecând ocazional. Într-o oră lobulele devin transparente, siropul este foarte gros. Jam-ul este răcit chiar în tigaie, după care poate fi consumat sau turnat în borcane și pus în frigider. Anterior, din masa de mere este scos un scor de scorțișoară - nu mai este necesar.

Jam din mere: rețete, beneficii, conținut de caloriiGemul transparent de mere cu felii poate fi preparat în diverse moduri, fiecare dintre rețete fiind bun în felul său. În prealabil, este posibil să se efectueze procedura de îndulcire și este posibil să se facă fără ea. În orice caz, dacă faceți totul conform instrucțiunilor, va fi foarte gustos și util în zilele reci de iarnă. În același timp, bucătăria este un loc minunat pentru experimente! Nu puteți doar să adăugați mere cu citrice și condimente, ci și să luați alte fructe și fructe de pădure. De fiecare dată când puteți pregăti o versiune complet nouă a tratamentului obișnuit pentru ceai.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să gătești cartofi piure de mereCum să gătești cartofi piure de mere
Saculete pentru plăceri pentru iarnă din mere: rețeteSaculete pentru plăceri pentru iarnă din mere: rețete
Rețete de gem transparent din pere și feliiRețete de gem transparent din pere și felii
Reteta jam `pyatiminutka` din mereReteta jam `pyatiminutka` din mere
Rețetă simplă și delicioasă pentru gem de pe pere pentru iarnăRețetă simplă și delicioasă pentru gem de pe pere pentru iarnă
Retete de compot din gutui fara sterilizare pentru iarnaRetete de compot din gutui fara sterilizare pentru iarna
Amber felii de mereAmber felii de mere
Gătire transparentă cu felii de mere și rețetă de lamaieGătire transparentă cu felii de mere și rețetă de lamaie
Pregătirea gemului din fructe de cireș și lămâie negrePregătirea gemului din fructe de cireș și lămâie negre
Vară pentru ceai: dulceață de la AntonovkaVară pentru ceai: dulceață de la Antonovka
» » Rețete de blocaj transparent din lobul de mere
© 2021 amigdas.com