amigdas.com

Armasian basturma de vită acasă

Basturma de carne de vită acasăBasturma este o bucată picantă de bucătărie armeană, care este un fileu uscat de culoare închisă. O varietate de mirodenii picante și aromate dau carnei un gust și aromă unice bogate. O farfurie gata preparată poate fi servită ca o gustare rece, tăiată în felii și decorată cu verdeață. Și reteta pentru basturma de carne de vită nu va face niciodată rău.

Rețetă și subtilități de gătit

Întrebarea "Cum să faci o basturma acasă" îi interesează pe mulți gurmanzi și fanii bucătăriei picante. Pregătiți acest fel de mâncare nu este atât de simplu, dar rezultatul va costa toate eforturile.

Deci, basturma de carne de vită acasă este armeană.

Ingrediente pentru basturma

În magazin este ușor să găsiți toate ingredientele necesare pentru gătit. Rețeta și opțiunile pot varia foarte mult una de cealaltă. Există mai multe modalități de a pregăti această acută delicatețe, inclusiv carne de pui și carne de porc, dar este deosebit de popular în cel mai aproape de rețeta originală de carne de vită.

  • carne de vită - 1 kilogram (se recomandă să se ia bucăți mari de până la 5 cm grosime);
  • suc de struguri (preferabil acasă, ideal - bogat, nediluat);
  • sare.

Condimente pentru basturma de vită:

  • Reteta Basturmaboia de ardei - 50 de grame;
  • piper negru - 25 de grame;
  • ardei roșu - 25 de grame;
  • hamei-suneli - 25 de grame;
  • usturoi - 25 de grame (puteți lua atât usturoi proaspăt și uscat);
  • nucșoară - pe vârful cuțitului.

Prepararea cărnii de vită

Cum sa faci o basturmaBrânza trebuie să fie proaspătă, de preferință carnea animalelor tinere. Cea mai bună parte sau carnea părții dorsale este cea mai potrivită, nu luați bucățile tăiate peste fibre. Nu țineți grăsime sau vene.

Carnea trebuie să fie spălată bine, cu grijă și ambalată dens într-o cratiță profund curată.

Suc de struguri ușor încălzit la o temperatură chiar deasupra temperaturii camerei, apoi adăugați sare până când este complet saturată (puteți chiar puțin mai mult). Se toarnă această soluție sărată într-o cratiță, ar trebui să acopere complet carnea de vită.

Carnea trebuie zdrobită cu o farfurie, astfel încât să fie complet imersată în lichid și să nu plutească în sus. Se toarnă cratița într-un frigider sau într-un alt loc răcoros timp de trei zile, carnea de vită trebuie să fie bine înmuiată în sare și suc de struguri.

Cum să gătești o basturmaEste necesar să se verifice periodic carnea, astfel încât să rămână acoperită cu suc și să se întoarcă pentru cel mai bun rezultat. După expirarea perioadei, carnea de vită urmează să fie obținută, spălată cu grijă cu exces de sare din apă, așezată pe o cutie de bucătărie și uscată bine cu prosoape de hârtie. După aceea, cinci-șase ore de carne trebuie ținute sub jug, până când se scurge sucul în exces. Pentru a face acest lucru, puteți pune deasupra cărnii o placă suplimentară și o sticlă de apă de 5 litri, de exemplu. Din cauza acestei presiuni, carnea va fi ușor aplatizată și va deveni aproximativ 2-3 centimetri în grosime. Din nou, este bine să se usuce.

În continuare, este necesar să se amestece boia de ardei, hamei-suneli, roșu și negru piper, nucșoară și usturoi (dacă este în stare proaspătă - foarte fin tocat). Adăugați un mic suc de struguri, obțineți o masă moale lipicioasă. Principalul lucru nu este să-l exagerăm, astfel încât să nu devină prea lichid. Dacă se întâmplă acest lucru, trebuie să adăugați mai multe ardei sau piper. Masa rezultată trebuie să fie acoperită cu carne, fiecare bucată separată. Condimentele trebuie să acopere carnea de vită cu un strat foarte dens, chiar și gros, dar nu trebuie să existe omisiuni, deoarece acest lucru poate afecta pregătirea ulterioară a basturmei.

Când fiecare piesă este pătată cu atenție, puteți trece la următoarea etapă de gătit. Pentru comoditate, puteți utiliza un ac cu un țigan ascuns în fire ei foarte groase (sau pliate de mai multe ori coaserii). Ia-o bucată de carne de vită, în partea superioară, în mijlocul înșirate pe un fir de la cele două părți au avut doi centimetri de capătul său 20 (sau de a lua orice altă lungime, în funcție de mărimea bucata). Repetați pașii cu restul bucăților de carne de vită.

Uscarea produsului

Carne de vită armeniană basturmaE timpul să se usuce și să se usuce. Basturma viitoare ar trebui să fie suspendată într-un loc rece, uscat, de preferință, ușor suflat de o pantă ușoară (cel mai convenabil într-un balcon cu sticlă). Ca să nu intervină, o puteți pune sub tavan, la înălțimea mâinii întinse. Din condițiile în care carnea va fi depozitată, viteza de pregătire completă depinde.

Suspendarea este astfel încât carnea nu intră în contact cu nimic, dar se blochează liber în aer. Ar trebui protejat de umiditate excesivă, de lumina directă a soarelui, de muște și alte insecte. Pentru a face acest lucru, acoperiți cu o bucată de tifon densă, astfel încât să nu existe crăpături rămase.

Reteta pentru basturma de vitaUscarea și uscarea cărnii zilele 7-10. Zilele suplimentare de gătit nu vor interfera. Trebuie remarcat faptul că, pentru o perioadă considerabilă de timp, basturma își îmbunătățește gustul, dar devine mai strictă.

Puteți păstra produsul finit în frigider timp de până la șase luni. Basturma acasă, a cărui rețetă este destul de accesibilă, devine adesea un fel de mâncare foarte populară. Serviți-o tăind-o în felii subțiri, curățate anterior de exces de mirodenii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rețete care pot fi gătite într-o grabă de tocanăRețete care pot fi gătite într-o grabă de tocană
Cum să gătești găluște de carne de vită acasăCum să gătești găluște de carne de vită acasă
Rețete de salate dintr-o ridichă verde împreună cu o fotografieRețete de salate dintr-o ridichă verde împreună cu o fotografie
Rețete de sosuri pentru carne de vită de iarnaRețete de sosuri pentru carne de vită de iarna
Modalități de a pregăti carnea de vită în casăModalități de a pregăti carnea de vită în casă
Cum să gătești delicioase biltong acasăCum să gătești delicioase biltong acasă
Paste de vită cu carne tocată: cele mai bune rețete de gătitPaste de vită cu carne tocată: cele mai bune rețete de gătit
Varza tocata cu carne tocata - retete preferateVarza tocata cu carne tocata - retete preferate
Rețete de sos de la prune la carne pentru iarnăRețete de sos de la prune la carne pentru iarnă
Rețete de gătit roșii în armeanRețete de gătit roșii în armean
» » Armasian basturma de vită acasă
© 2021 amigdas.com