amigdas.com

Caracteristici și rețete pentru gătit gem de ceapă și gem

Ceapa confiturePentru mulți, cuvântul confiture este asociat, în primul rând, cu un fel de desert. Și acest lucru nu este surprinzător, pentru că este un fel de gem. În ciuda faptului că gemul din ceapă sună foarte neobișnuit și mulți se gândesc dacă merită să încerce să-l gătească, răspunsul este neechivoc - da. Ceaiul confiture nu numai că devine un plus excelent pentru deserturi, dar va completa orice fel de mâncare din carne. În timp ce timpul de gătit este foarte necesar, ceapa are timp să caramelizeze complet, ceea ce dă preparatului preparat un gust incredibil.

Proprietăți utile și contraindicații

În plus față de gustul neobișnuit, confiturele de ceapă au multe proprietăți utile care fac din acest fel de mâncare nu numai gustos, ci și util pentru sănătate. Proprietățile utile sunt determinate de:

 1. O cantitate mare de vitamina E, care este conținută în produsul finit, nu numai că ajută la prevenirea apariției anemiei, dar are și un efect benefic asupra procesului de producere a globulelor roșii în corpul uman.
 2. Setul de ceapă este capabil să ofere un efect purificator și laxativ. O cantitate mare de potasiu ajută la scăderea excesului de lichid, ceea ce duce la scăderea puffiness.
 3. Utilizarea frecventă a unei astfel de delicatețe are un efect pozitiv asupra sistemului nervos, deoarece conține mult magneziu și vitamina B. În opinia multor experți, ceapa este cel mai simplu mijloc de a oferi o persoană o energie pozitivă.
 4. Excesul de vitamine, A și C, găsite în această legumă neobișnuită, contribuie la întărirea organismului a antioxidanților, care, la rândul lor, împiedică formarea agenților patogeni.

Ceapa confiture, reteta

În plus față de un număr imens de proprietăți utile, ceapa are, de asemenea, unele contraindicații care nu ar trebui lăsate fără o atenție deosebită.

Contraindicațiile pot include:

 1. Este extrem de necesar să tratați acest vas cu oameni care au tendința de a dezvolta reacții alergice.
 2. În compoziția acestui vas neobișnuit există alcool, așa că nu este recomandat să-l includeți în dieta pentru copii.

Caracteristicile pregătirii

Pana in prezent, o varietate destul de mare de retete pentru prepararea gemurilor si gemurilor din aceasta leguma. Toate acestea au unele diferențe, precum și unele asemănări. În ciuda acestui fapt, rețetele pentru gătitul de ceapă confiture ar trebui să conțină produse cum ar fi diferite condimente, oțet și vin. Dacă vorbim despre pregătirea gemului din ceapă, atunci astfel de rețete nu pot face fără miere.

Ceapa confiture

Reteta pentru o confitație clasică de ceapă include ingrediente foarte simple, care se găsesc cu siguranță în bucătăria oricărei gospodine. Pentru a face o confiture, trebuie să alegeți produsul principal, și anume ceapa, care poate fi atât de obicei, cât și de alte soiuri. De exemplu, dacă utilizați ceapă roșie, farfuria finită va avea o culoare mai saturată.

ingrediente:

 • Ceapa dulceCeapa proaspata - aproximativ 500 de grame.
 • Vinul preferă cel mai bine soiurile de desert, -1 sticlă.
 • Nisip de zahăr - 30 de grame.
 • Unt - 30 de grame.
 • Oțet de vin roșu - 3 linguri.
 • Condimente - pot fi alese în funcție de preferințele gustului personal, dar pentru gătit este întotdeauna necesar să folosiți un amestec de ierburi italiene uscate. Cu ajutorul acestora, mâncarea gata preparată are un gust și o aromă neobișnuită. Condimentele ar trebui să fie luate nu mai mult de o lingurita.
 • Frunza de frunze, sare și piper.

Etape de pregătire:

 1. Primul lucru pe care trebuie să-l curățați este să spălați ingredientul principal și să-l tăiați în semifabricate mici. Pentru gătit, este mai bine să utilizați becuri de dimensiuni medii.
 2. Rețetă pentru dulceața de ceapăPe tava de prajit unt topit, în care este necesar să se prăjească ceapă pre-tăiate. Trebuie să se prăjească până când arcul devine aur. În final, adăugați o frunză și mirodenii. După adăugarea condimentelor, puteți adăuga vin și zahăr.
 3. De îndată ce lichidul începe să fiarbă, focul trebuie să fie redus și îndulcit sub capacul închis timp de cel puțin 30 de minute. În acest timp, lichidul se va evapora practic, iar produsul principal va începe să se îngroaie treptat. De îndată ce confiture-ul obține o nuanță de chihlimbar, este gata.

Depozitați delicatețea gata preparată în frigider, utilizând recipiente de sticlă pentru acest lucru.

Ceapa gem: reteta

În plus față de ceapa confiture, această legume fin și neobișnuite pot fi, de asemenea, pregătite și gem, care este principalul condiment în bucătăria franceză.

Gemul poate fi, de asemenea, folosit ca o farfurie, și ca un vas de servire. Și pentru a face gust mai saturat și original, în timpul preparării este posibil să se utilizeze toate tipurile de aditivi începând de la vin și se termină cu acid acetic.

Ingrediente necesare:

 • Confiture de ceapăCeapa rosie - o lire.
 • Prunele sau stafidele - 50 de grame.
 • Suc de mere - 1 scanare. Dacă nu există posibilitatea de a utiliza sucul, acesta poate fi înlocuit cu acid malic, dar trebuie să-l luați cu 50 ml și să utilizați încă 100 ml de apă pură ca lichid.
 • Ulei vegetal - 3 linguri.
 • Miere - 2 linguri.
 • Scorțișoară și sare - la gust.

Pregătirea gemului de ceapă constă în următoarele etape:

 1. Primul lucru pe care trebuie să-l curățați, spălați și tăiați în inele subțiri de ceapă.
 2. Pe o tigaie încălzită cu ulei vegetal, ceapa este rumenită până la maro. Acest întreg proces nu depășește 5 minute.
 3. După aceea, sucul, mierea și fructele uscate trebuie adăugate la castron cu ceapă. Tot acest amestec trebuie să fie simmerat timp de cel puțin o oră la căldură scăzută. La sfârșitul preparatului se adaugă sare și scorțișoară.
 4. După o oră, capacul trebuie îndepărtat și fiert cu ceapă timp de încă 10 minute. Acest timp este necesar pentru ca tot lichidul în exces să se poată evapora.

Caracteristicile gemului de ceapă de gătit

Produsul finit este plasat în recipiente de sticlă și trimis la frigider.

În general, prepararea confitului de ceapă necesită nu doar puțin timp, ci și un număr destul de mic de produse. Dar dacă respectați toate regulile și subtilitățile gătitului, puteți obține doar o mâncare uimitoare, care va fi un plus excelent pentru mâncărurile din carne. În plus, confiture cu ceapă are un efect pozitiv asupra corpului uman. Prin urmare, vă puteți bucura de un gust incredibil cu beneficii pentru organism.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ceapa tocata pentru reteta de iarna cu o fotografieCeapa tocata pentru reteta de iarna cu o fotografie
Ceapa salbatica si proprietatile sale utile, fotografii si reteteCeapa salbatica si proprietatile sale utile, fotografii si retete
Rețete cum se face gem de lămâie și confitureRețete cum se face gem de lămâie și confiture
Retete pentru marmelada de ceapaRetete pentru marmelada de ceapa
Jam fără gătit: o rețetă pentru portocale și portocaleJam fără gătit: o rețetă pentru portocale și portocale
Papadia păstrează: caracteristici și rețetePapadia păstrează: caracteristici și rețete
Jam de caise cu portocale: retete de gatitJam de caise cu portocale: retete de gatit
Rețetă cum să gătești un dovleac într-o multicrewRețetă cum să gătești un dovleac într-o multicrew
Orange Confiture - retete pentru delicatete solareOrange Confiture - retete pentru delicatete solare
Rețete pentru gătit gem de ceapăRețete pentru gătit gem de ceapă
» » Caracteristici și rețete pentru gătit gem de ceapă și gem
© 2021 amigdas.com