amigdas.com

Aluatul excelent pentru pizza pe apă sau iaurt

Cum se amestecă aluatul pentru pizzaPizza este una dintre mâncărurile preferate ale multor familii. Multe familii comandă în mod regulat acest fel de mâncare în restaurante și cafenele. Cu toate acestea, unele gospodine preferă prăjituri de casă. Ele fac aluat pentru pizza pe apă sau kefir, și, de asemenea, pregătească o umplutură. Există multe rețete pentru aluatul de gătit, cu care puteți deseori experimenta.

Aluatul clasic pe apă

Multe restaurante italiene pregătesc o bază pe apă. Bucătarii nu folosesc drojdie, deci prăjiturile sunt subțiri și crocante. Acelasi aluat poate fi preparat la domiciliu. Trebuie pregătite următoarele produse:

 • 500 g făină de grâu de cea mai bună calitate;
 • 150 ml în apă;
 • 100 g de ulei vegetal;
 • 3 oua mici;
 • 2 g de sare.

Rețetă pentru un aluat de pizza

Mai intai trebuie sa sapi faina. Acesta va fi îmbogățit cu oxigen, iar aluatul va deveni mai moale și mai plăcut la atingere. Apoi, este necesar să bateți ouăle în sticlă cu sare. Se adaugă, de asemenea, ulei vegetal. Masa lichidă ar trebui turnată într-un vas mai profund și acolo apă.

Se toarnă 80% din făină de pe masă. În mijlocul diapozitivului ar trebui să faceți o mică crestătură. Apoi trebuie să luați o furculiță într-o mână și într-un alt vas cu un lichid. Un flux subțire de lichid începe să se toarnă în făină pentru 50-70 mililitri. Este necesar să se amestece constant o făină și un lichid pe care aluatul lichid se dovedește. Când se adaugă tot lichidul, aluatul va deveni destul de gros. Trebuie amestecat cu grijă. Dacă este necesar, masa poate fi curățată cu făină pentru a face o minge de aluat.

Cuierul se acoperă cu un film alimentar și se pune în frigider timp de 30-40 de minute. Apoi o duc la masă și încep să prindă prăjiturile subțiri. Diametrul lor depinde de dimensiunea tăvii. Pizza pe această bază este pregătită nu mai mult de 20-25 de minute.

Pizza fără drojdie

Pe apă, puteți pregăti un aluat excelent, dar coacerea pe kefir este mai delicată. Pentru a pregăti baza pentru pizza, sunt necesare următoarele ingrediente:

 • 300 ml de kefir;
 • 600 g de făină;
 • 2 oua mici;
 • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu;
 • 0,5 linguriță de sare;
 • 2 lingurițe de zahăr;
 • 100 ml de ulei de măsline.

Pizza aluat pe apăÎn primul rând este necesar să încălzi ușor iaurtul în cuptorul cu microunde. Trebuie să obțină temperatura corpului. Apoi este turnat într-un vas profund. Acolo este necesar să se adauge sifon, zahăr și sare. Amestecul este agitat. După câteva secunde, pe suprafață apar bule. Vorbesc despre reacția de kefir și sifon. Apoi, într-un bol separat, bateți ouăle și adăugați la kefir.

Făina trebuie cusută pentru a fi îmbogățită cu oxigen. Ar trebui adăugat foarte ușor la amestecul lichid. În cazul în care chefirul este gras, atunci poate dura puțin mai puțină făină, decât este specificat în rețetă. Mai întâi, amestecați masa cu o lingură și apoi frământați cu mâinile. Aluatul se rostogoli într-un castron și se acoperă cu un șervețel. Din acest număr de produse, ar trebui să se producă două pizze mici.

Rețete simple simple

Se știe că în Italia pizza a fost întotdeauna considerată o hrană pentru țărani săraci. Au preparat produse de patiserie pe bază de făină și apă. Umplutura a servit ca roșii și brânză ieftină. Unele gospodine astăzi fac și pizza fără drojdie și ouă. Se prepară din următoarele produse:

 • 2 cesti de făină de grâu;
 • 50-70 g de ulei de măsline;
 • 250 ml de apă;
 • 1 vârf de sare.

Cum se amestecă aluatul pentru pizzaSaturați făina. Ar trebui să fie turnat într-un castron adânc, adăugați sare și ulei vegetal. Se amestecă masa. Apoi adăugați puțină apă și amestecați aluatul moale. Este convenabil să se facă cu un mixer sau mixer cu o duză specială. După frământare, bilele sunt formate din aluat. Acesta este învelit în film de alimente și a lăsat pe masă timp de aproximativ 40 de minute. Apoi aluatul este rulat cu un bolț de rulare. Grosimea tortului nu trebuie să depășească 3 mm.

O astfel de bază este perfect combinată cu roșii prajite și mozzarella. Pizza ar trebui să fie gătită la o temperatură de 180 de grade nu mai mult de 12-15 minute, altfel aluatul poate arde.

Aluatul de drojdie pentru pizza este, de asemenea, popular cu gospodinele. Poate fi făcută cu apă curată. Se folosesc următoarele ingrediente:

 • 360 g de făină;
 • 200 ml de apă;
 • 50 g de ulei de măsline;
 • 1 pachet de drojdie uscată;
 • un vârf de sare;
 • ½ linguriță de zahăr.

Ce aluat pentru pizza este mai bunMai întâi trebuie să diluați drojdia în apă caldă. Apoi adăugați zahăr și amestecați în același castron. După 10 minute, drojdia începe să se dizolve și bulele apar pe suprafață. De îndată ce masa crește cu 1,5 ori volumul, puteți bloca aluatul.

Făina trebuie cernută și amestecată cu sare. Se adaugă uleiul la drojdia dizolvată și se amestecă bine. Apoi, făina este introdusă în amestecul lichid. În primul rând, amestecați cu o lingură sau furculiță. Când aluatul devine mai dens, este mestecat cu mâinile. Apoi puneți tigaia într-un loc cald, ca să poată apărea. De obicei, procesul durează aproximativ 2 ore.

După aceea, aluatul este așezat pe masă și prăjiturile sunt rulate. Grosimea substratului nu trebuie să depășească 1 cm.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să gătești găluște de peșteCum să gătești găluște de pește
Ce se poate face din mandarineCe se poate face din mandarine
Cum să gătești produse de patiserie la domiciliu pe bază de rețetăCum să gătești produse de patiserie la domiciliu pe bază de rețetă
Cum sa faci piure de dovleac: retete si sfaturiCum sa faci piure de dovleac: retete si sfaturi
Ryapushka: rețete de gătit și utilizarea peșteluiRyapushka: rețete de gătit și utilizarea peștelui
Iaurtul pentru copii: beneficiați, faceți rău, la ce vârstă puteți să-i dați copilului?Iaurtul pentru copii: beneficiați, faceți rău, la ce vârstă puteți să-i dați copilului?
Ce vis despre aluat, care prezice un vis de frământat aluatulCe vis despre aluat, care prezice un vis de frământat aluatul
Retete pentru prepararea bucatelor de gutui: delicioase si rapideRetete pentru prepararea bucatelor de gutui: delicioase si rapide
Echipament pentru bucătărie profesionistă de cafenele și restauranteEchipament pentru bucătărie profesionistă de cafenele și restaurante
Rețete pentru gătit meniurile pentru copii de la 1 anRețete pentru gătit meniurile pentru copii de la 1 an
» » Aluatul excelent pentru pizza pe apă sau iaurt
© 2021 amigdas.com