amigdas.com

Cum se prepară gemul de la capră

Gem delicios din coacăzeGrasimi grase, biscuiti, boabe de gutui sau gâscã - pe care numai numele nu le vãd pentru a fi aripa. Cu toate acestea, în ciuda popularității uriașe din țara noastră, gemurile din acest fruct de pădure costă un pic diferit în gama preparatelor la domiciliu și apar foarte rar pe mese.

Beneficiile fructelor de fructe de fructe de mare sunt cunoscute de mult timp, după toate acestea, potrivit oamenilor de știință, aceste fructe conferă pieței un aspect tineresc și elastic, ajută la rezolvarea reacțiilor alergice, constipație și disfuncționalitate a sistemului urinar. În acest caz, în ciuda conținutului caloric ridicat, fructele de coacăze, nu sunt stocate în țesutul adipos, ci, dimpotrivă, ajută la activitatea tractului gastro-intestinal. Fructele conțin o cantitate mare de vitamina A, B (în special B9), C și P.

În toate rețetele pentru prepararea gemului din acest articol, compoziția de vitamine este păstrată la maxim.

O caracteristică interesantă a oricărui gem de la capsuni este că este capabil să ia o varietate de aspect, care depinde de metoda de gem, de soiurile de coacăze și, bineînțeles, de aditivii pe care îi veți folosi. De asemenea, trebuie remarcat faptul că procesul de pregătire a unui astfel de produs este foarte consumator de timp, deci înainte de a începe, vă rugăm să vă ajustați planurile.

Pregătirea gemului pentru gătit: sfaturi utile

Pentru gem de la capsuni, folosiți fructe ușor necoapte, acest lucru va da produsului coerența potrivită și vă va permite să stați mai mult timp.

Din cauza posibilității reacțiilor de oxidare și a daunelor viitoare la delicatesele viitoare, este necesar să se pregătească în vasele smalțate.

Pentru depozitare este necesar să se utilizeze borcane de sticlă, în același timp, acestea trebuie mai întâi să fie tratate cu sifon și apoi fierte.

Pentru a da vareni aromă orientală puteți adăuga ierburi aromate.

Apropo, disputa cu privire la pronunțarea corectă a denumirii gemului din arahide nu este încă stinsă. Unii îl numesc coacăze, iar altele sunt de coacăze. Serviciul de informații al limbii rusești consideră că gemul în această dispută este opțiunea corectă, deoarece această expresie a fost folosită în lucrările lui Pușkin și Cehov. Dar nu resping varianta cu gem de fruct. Și o spui așa cum îți place.

Reteta pentru gem de gradina №1. Reteta clasica

O modalitate ușoară de a găti gemul din coacăzeO rețetă clasică este, de asemenea, numită rețetă costisitoare, deoarece este necesar să se pregătească un tratament folosind algoritmul său petrece mult timp.

Pentru a pregăti delicatețea clasică, veți avea nevoie de:

 1. Goose - 1 kg.
 2. Zahăr - 1,5 kg
 3. Apa: 2 cani
 4. Vodka: 1 linguriță

Metoda de preparare:

Pregătirea delicateselor conform rețetei clasice se realizează în mai multe etape:

Etapa 1: Fructe de acvariu clătiți bine și curățați de cozile și inflorescențele. Din cauza posibilității de a crăpa pielea, trageți cu grijă fiecare boabe cu un ac și pliați-l într-un castron de email. Apoi se presara toate fructele de capsuni imprastiate cu vodca si le puneti timp de 20 de minute in congelator, apoi puneti peste noapte in frigider.

Pasul 2: Gatiti siropul pentru o viitoare tratare. În 2 cani de apă adăugați zahăr, puneți amestecul pe foc mediu sau lent, amestecați totul bine și aduceți lichidul la iluminare completă. De îndată ce a apărut masa de sirop a consistenței necesare, adăugați coaja de soia în ea și aduceți-o la fiert. Atenție vă rog! Siropul cu coacăze nu poate fi amestecat, dar poți să te agiți. Odată ce siropul a început să fiarbă, scoateți-l imediat de pe placă și lăsați-l să se răcească.

Pasul 3: Răciți greutatea mortală prin ciocanul prin ciocan, astfel încât întregul sirop să curgă înapoi în tigaie. De îndată ce o aveți, puneți-o din nou pe foc și aduceți-o la fierbere, apoi aruncați coacăze de la ciocănitoare. De îndată ce viitoarea ghimbir de fiert se fierbe, îndepărtați-o imediat de căldură și lăsați-o să se răcească. Această procedură trebuie repetată numai de 2-3 ori.

Pasul 4: ultima dată când scurgeți siropul într-o cratiță, aduceți la fierbere și adăugați masa crustă, dar acum după fierbere nu îndepărtați de foc, dar continuați gatiti pana cand sunteti gata.

Pentru a verifica pregătirea de gem, picură dintr-o lingură pe masă și a vedea dacă se răspândește. Cu un blocaj gata, picatura nu se răspândește după răcire.

Pasul 5: Puteți să vărsați delicatețea de coacăze pe coșuri și să le comandați.

Pentru nota: pentru a da un gust și un gust mai intens, puteți adăuga vanilie.

Rețeta pentru gemul de capră № 2. Pentru slăbire

Datorită caracteristicilor sale, gemul gătit în conformitate cu această rețetă nu afectează figura, deci acest tratament este potrivit chiar și pentru diete stricte. Cu toate acestea, este necesar să se utilizeze aici fructe de coacăze coapte de coacăze.

Pentru a pregăti un gem dieta, veți avea nevoie de:

 1. Gooseberries: 1 kg.
 2. Zahăr 200 g.
 3. Apă: 1 pahar

Pregătirea acestei delicatețe are loc în două etape:

Cum să gătești gem de la caprăEtapa 1: Bomboane de coacăze fără coajă și inflorescențe, se spală și se pune într-un vas de email. Umpleți toate acestea cu apă pe foc lent sau slab. Vino până la o culoare omogenă de smarald. După atingerea rezultatului dorit, scoateți tigaia de pe placă.

Pasul 2: Treceți gruelul rezultat din sită înapoi în tava. Ca urmare, ar trebui să obțineți o coacăze piure de cartofi.

Pasul 3: Adăugați zahăr în cartofi piure, puneți capacitatea cu blocajul viitor pe slent sau lent, aduceți la fierbere, fierbeți încă 15 minute și rulați în cutii.

Reteta pentru gem de gradina №3. "Gemul moldovenesc"

Pentru a pregăti această delicatețe, veți avea nevoie de:

 1. Gooseberries: 1 kg
 2. Zahăr 1,5 kg
 3. Apa: 1,5 cani
 4. Nuci de nuc: 100 buc.

Pregătirile pentru o astfel de delicatesă au loc conform următorului algoritm:

Pasul 1: Clătiți boabele, curățați-le de inflorescențe și cozile. Faceți o tăiere laterală în fiecare boabe și folosiți o scobitoare pentru a îndepărta toate semințele de pe fructe. Încercați să apucați un pulp puțin mai mult, fără a afecta integritatea boabelor.

Etapa 2: Adăugați zahăr în apă, puneți recipientul în foc și preparați siropul.

Etapa 3: Curățați miezul tăiat grecesc în bucăți mici (nu este necesar să fie foarte mic) și se prăjește puțin într-o tigaie. După prăjire, zdrobiți nucile.

Pasul 4: Adăugați nuci la fructele de fructe de măsline aflate anterior, curățate din miez, umpleți-le cu sirop de zahăr fierbinte, puse pe foc mediu și lăsate să fiarbă. De îndată ce viitoarea gem vine la fierbere, scoateți-l din farfurie și puneți-l într-un loc mai răcoros timp de 10 ore.

Pasul 5: După 10 ore, scoateți recipientul dintr-un loc răcoros, puneți tigaia pe foc, pregătiți un amestec de capră, nuci și sirop până când este gata, apoi rotiți-l în borcane.

Reteta pentru dulceața gemului № 4. «Kryshovo-orange»

Pentru a pregăti un tratament pentru această rețetă veți avea nevoie de:

 1. Gooseberries: 1 kg
 2. Zahăr: 1 kg
 3. Orange: 1 buc

Jam cu nuci de la coacăzePregătirea gemului constă în următoarele etape:

Pasul 1: Spălați boabele verzi de fructe de măsline, curățați-le de cozile și inflorescențele și puneți prosopul să se usuce.

Etapa 2: Îndepărtați portocala din coajă, spargeți-o în mai multe părți.

Etapa 3: Prin măcinătorul de carne începe să săriți alternând felii de portocale și boabe de fructe de măsline.

Pasul 4: Adăugați zahărul granulat în masa rezultată, amestecați-l și puneți-l într-un incendiu slab pentru a încălzi puțin. Nu puteți aduce gemul la fiert, dar zahărul trebuie să se dizolve complet. După pregătire, se toarnă delicatețea băncilor.

Rețeta pentru gemul nr. 5. Gooseuri cu zmeură

Pentru prepararea gemului de zmeură veți avea nevoie de:

 1. Gooseberries: 700 g
 2. Zmeură proaspătă: 300 g
 3. Apă fiartă rece: 1,5 cesti
 4. Zahăr: 1,25 kg

Pentru a găti acest gem delicios, aveți nevoie de:

Dulceata din reteta simplaPasul 1: Spălați fructele. Separați de cozile și inflorescențele de coacăze și încercați să nu rupeți fructele de zmeură.

Etapa 2: Turnați zahărul în apă, puneți-l pe un foc lent și gătiți până când zahărul este complet dizolvat.

Pasul 3: Aduceți siropul la fiert și aruncați cu gust toate fructele de pădure. Jam-ul se gătește până se pregătește, deci dacă fructele de fructe de măsline sunt prea mari, apoi aruncați-le în sirop este necesar mai devreme decât zmeura. Pentru amestecare, utilizați numai o lingură din lemn.

Pasul 4: Îndepărtați blocajele pregătite de pe placă și rotiți-le în borcane.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Instrucțiuni pentru "noii" și cum să gătești gemInstrucțiuni pentru "noii" și cum să gătești gem
Gem din coacăze. Rețete și sfaturi de gătitGem din coacăze. Rețete și sfaturi de gătit
Pregătirea și utilizarea compotului din coacăze negrePregătirea și utilizarea compotului din coacăze negre
Retete pentru prepararea bucatelor de gutui: delicioase si rapideRetete pentru prepararea bucatelor de gutui: delicioase si rapide
Coacaze negre. Reteta de recoltare pentru iarnaCoacaze negre. Reteta de recoltare pentru iarna
Jam fără gătit: o rețetă pentru portocale și portocaleJam fără gătit: o rețetă pentru portocale și portocale
Retete de compot din gutui fara sterilizare pentru iarnaRetete de compot din gutui fara sterilizare pentru iarna
Gem de jeleu din coacăz negru 5 minute - rețetăGem de jeleu din coacăz negru 5 minute - rețetă
Cele mai delicioase rețete de gem (gem) de la gutuiCele mai delicioase rețete de gem (gem) de la gutui
Rețete de gem de parfumRețete de gem de parfum
» » Cum se prepară gemul de la capră
© 2021 amigdas.com