amigdas.com

Rețete de salate gustoase pentru iarna de la varza rosie

varzăSuntem cu toții conștienți de unele tipuri de varză, de exemplu, alb, dar veri sale ciudate, cum ar fi de culoare roșie, conopidă, broccoli, conopidă, varză creață, varză de la Beijing, Bruxelles, varză chineză și alte crucifere. Acestea se găsesc în viețile noastre și mănâncă mult mai rar decât ne-ar plăcea. Aceste tipuri de varză nu au primit o distribuție atât de largă între grădinari și grădinari din cauza complexității cultivării lor.

Dar aceste tipuri rare de varza pot fi cumparate in supermarketuri si pe pietele agricole la preturi accesibile. Oamenii știu ce pot fi gătite din varză albă, dar uneori nu au nicio idee despre ce fel de mâncare poate fi făcută din alte specii de varză exotice, cum ar fi varza roșie.

Zmeura roșie mediteraneană este asemănătoare celei mai apropiate varză albă relativ veche, în forma și structura sa, chiar reamintește oricărei cunoscute comori. Varza rosie are diferenta principala - este culoarea rosie, bine, mai multe frunze sunt mai grele, daca nu dure, dar cea mai importanta diferenta este compoziție chimică unică, bogată în conținut de vitamine C, proteine ​​și zaharuri. Culoarea roșie se datorează conținutului din varza antocianinei, o substanță specială care curăță sângele, ajută la tratamentul anemiei și consolidează sistemul circulator.

Varză roșie pentru salatăSe pune întrebarea, cum de a salva varză roșie pentru o iarnă lungă, unele baruri delicioase și sănătoase de varza „albastră“, pregătite după rețete originale și simplu, așa-numita varză roșie în națiune. Trebuie remarcat, că de roșu „vitamina cămară“ sunt bine stocate pentru mult timp proaspete, deoarece are o structură fibroasă foarte densă rămâne clare chiar și după tratament termic - gătit, după pasteurizare sau sterilizare.

Vă prezentăm cele mai ușoare rețete originale salate de varză roșie, indiferent dacă tentă roșie sau albastră în timpul iernii, în combinație cu alte legume: ceapa, ardei, morcovi, sfecla si mere.

Prima reteta este o salata de varza rosie cu ardei iute pentru iarna

ingrediente:

 1. Varza rosie - 1 kilogram,
 2. Ardei iute (roșu, galben, verde) - 1 kilogram,
 3. Ceapa - 200 de grame,
 4. Sare de hrană mediu grind - 75 grame,
 5. Nisip de zahăr - 200 grame,
 6. Marar (seminte) - un pinch,
 7. Apă - 1,0 litru.

Randamentul produsului finit: 2,0 litri (0,5 litri4 banci).

Tehnologia de preparare:

 1. Pregătirea materiilor prime.
 2. Tăierea materiilor prime.
 3. Pregătirea salatei.
 4. Prepararea marinadei.
 5. Sterilizarea borcanelor de sticlă.
 6. Pasteurizarea salatei.
 7. Stocare.

Etapa "Pregătirea materiilor prime" pe bază de rețetă

Prepararea piperului pentru salatăEste selecția de legume de înaltă calitate, astfel încât acestea erau proaspete și puternice, dacă există deteriorări mecanice externe sau urme de corupție, ar trebui să fie astfel de legume mai bine proces: se spală de mai multe ori în apă, duce la curățarea acestora în mod necesar în apa curgătoare, nu uitați că acesta poate există urme ale activității rozătoarelor și insectelor dăunătoare. Cu deteriorarea severă a cochiliei exterioare a legumelor, detectarea procesului de dezintegrare și mucegai, este mai bine să renunțăm la astfel de legume când le folosim ca parte a conservelor, astfel încât să nu ajungem apoi botulismul - o boală periculoasă.

Deci, legumele proaspete și de calitate sunt selectate și spălate în apă curentă, curățați acum ardeii, tăiați pedunculul și curățați septumurile și semințele interne. Acum este necesar să scoateți din acestea stratul de ceară dense, care dă un gust amar ardeilor, dar puteți face acest lucru în două moduri:

 • Prima cale. Se toarnă ardeii în apă clocotită timp de 3 minute și apoi în apă foarte rece, de preferință cu gheață pentru a alinia temperatura și apoi filmul din piper se va lăsa cu ușurință în urmă, poate fi îndepărtat cu un cuțit.
 • A doua cale. Așezați ardeii în cuptorul cu microunde timp de două minute, apoi scoateți filmul din cuțitul de ardei.

Cu varza rosie, scoateti frunzele exterioare si scoateti pete pe cap cu un cutit si procesati bucatile si fisurile, daca exista. Frunzele și varza trebuie spălate bine în apă curentă.

Ceapa se decolteaza din coaja uscata si se spala si in apa.

Legumele sunt gata pentru etapa următoare - felierea.

Etapa de tăiere a materiilor prime vegetale în conformitate cu rețeta este de tăiere corectă a legumelor:

 • ceapa trebuie să fie tăiate semigrețe subțiri,
 • varza mărunțită grosimea cipului subțire de 1-2 milimetri,
 • Taie ardeii bulgari în jumătăți de inele, cum ar fi ceapa.

Pregătiți pasul de pregătire a salatei

Salată din varzăAceasta constă în plierea cu grijă a legumelor într-un castron sau o tava cu volumul necesar. Acolo se amesteca bine între ele și „obmyat“ cu grijă, pentru salată și varză roșie în special structura solidă a devenit mai moale, iar salata este, suc de legume a pus umed. Acum, săturați semințele de mărar în ea și amestecați totul din nou, lăsați salata la o parte pentru impregnare. Și începe să gătești marinata pentru salată.

Etapa pregătirii marinadei conform rețetei este pregătită foarte repede, pentru aceasta:

 • turnați apă curată într-o cratiță,
 • puneți cratița pe foc mediu și aduceți apa la punctul de fierbere,
 • în apă fiartă, adormiți sare de sare și zahăr granulat,
 • fierbeți marinada timp de 5 minute.
 • opriți focul și închideți tava cu capacul de marinat pentru o răcire lentă până la o stare foarte caldă.

Stadiul de preparare a borcanelor de sticlă pentru ambalarea în ele a unei salate pentru iarnă este după cum urmează:

 • bureți de sticlă de spălare și capace metalice cu detergent de spălare vase,
 • sterilizați borcane de sticlă pentru câteva minute de apă clocotită timp de cel puțin 10 minute și capacele metalice trebuie fierte în apă clocotită.

Faza de pasteurizare a salatei proaspete de legume preparată constă din următoarele etape:

 • În borcane sterilizate, puneți salata gata preparată din bazin (tigăi) și strângeți-o acolo. Când întreaga salată este ambalată în cutii, atunci dacă există suc în bazin, ar trebui să fie turnată în borcane de sticlă.
 • În borcanele cu salată se toarnă marinada foarte caldă.
 • Băncile pot fi închise cu capace metalice sterilizate cu benzi de cauciuc.
 • Puneți borcanele cu salată într-o cratiță, pe fundul căreia este de dorit să puneți un prosop de bucătărie în formă pliată. Acest lucru trebuie făcut în așa fel încât borcanele de sticlă să nu izbucnească în contact cu fundul fierbinte al tăvii.
 • Acum, într-o cratiță se toarnă încet căldura aproape a apei calde. Nu uitați că borcanele de sticlă sunt deja umplute cu salată și marinată fierbinte, este de dorit ca marinada să fie cu apă pentru a pasteuriza o temperatură.
 • Se toarnă o oală de bănci pe un foc liniștit și se fierbe apă în el timp de cel puțin 20 de minute. Se dovedește o anumită autoclavă pentru pasteurizarea spațiilor de legume pentru iarnă, unde borcanele de sticlă cu o salată trebuie să se încălzească.
 • Focul se oprește. Paharele de sticlă pasteurizat cu salată în marinadă sunt scoase din tigaie și respectând regulile de siguranță, se înfășoară cutii cu capace metalice strâns.
 • Buteliile din sticlă ambalate cu butelii de legume gata preparate sunt pregătite pentru iarnă. Întoarceți borcanele cu capul în jos și acoperiți cu un capac cald pentru o răcire lentă.

Etapa de depozitare a salatei pasteurizate cu reteta

Cea mai ușoară din întregul lanț tehnologic de pregătire a preparatelor din varză roșie pentru iarnă. Păstrați salata de legume pasteurizată de varză roșie și ardei gras cu ceapă într-o cameră rece și uscată, precum și la temperatura camerei.

Cum sa faci o salataSemne de iarnă din varză roșiePrepararea salatei din varza rosie

A doua rețetă este o salată de varză mărunțită cu mere pentru iarnă

ingrediente:

 1. Salata de salata cu mereVarza rosie - 5 kilograme,
 2. Mere de soiuri de iarnă tare - 1 kilogram,
 3. Ceapa ceapa rosie - 250 de grame,
 4. Sare de hrană mediu de grâu - 200 de grame,
 5. Cumin (semințe) - pinch,
 6. Otet alimentar (măr) 9% - 0,5 litri.

Rezultatul produsului finit: 4,0 litri (0,5 litri x 8 cutii).

Tehnologia de preparare:

 1. Pregătirea materiilor prime.
 2. Tăierea materiilor prime.
 3. Pregătirea salatei.
 4. Acrire.
 5. Sterilizarea borcanelor de sticlă.
 6. Ambalaj.
 7. Stocare.
 • Prima etapă a rețetei "Pregătirea materiilor prime"

Prima etapă în prepararea legumelor și merelor este aceeași ca în prima rețetă, singura diferență fiind că piperul bulgar este înlocuit cu mere. Atunci când se prepară din mere, este necesară scoaterea cutiilor de semințe împreună cu semințele și septul.

 • A doua etapă a rețetei "Tăierea materiilor prime"

de asemenea, corespunde etapei primei rețete, numai merele de soiuri de iarnă tare sunt tăiate în plăci subțiri (paie).

 • A treia etapă a rețetei "Pregătirea salatei"

Din nou, aproape coincide în esența sa. Trebuie să amestecați toate legumele, merele și semințele de chimen.

 • A patra etapă a rețetei "Squashing" salata din varza rosie pentru iarnă

Varza cu mere în salatăSe compune că în salata pregătită este necesar să se toarne în sare și încă o dată să se amestece. Apoi, cu mâinile curate, "clătiți" cu atenție, mai ales în ceea ce privește varza tare. Scoateți tava din salata la fermentarea, timp de trei zile într-un loc cald, la temperatura camerei, va fi bine, nu uitați să acopere cu o farfurie de salată cu mărfuri sub o astfel de opresiune vor face întotdeauna suc de varza. Dacă sucul nu este suficient pentru a turna puțină apă caldă în tigaie.

 • Etapa a cincea "Sterilizarea borcanelor de sticlă"

realizate exact pentru prepararea borcanelor de sticlă, dar capacele trebuie să fie luate din plastic și mai noi, mai puternice.

 • A șasea etapă "Ambalare"

este că varza fermentate cu mere si ceapa este descompus în borcane sterilizate, bine compactat in sucul ei îmbuteliat și 1 lingură de oțet, oțet de mere poate fi luat va fi util.

 • A șaptea etapă "Depozitare"

Salata de varza pentru iarnaAceastă culoare roșie a unei salate utile de varză, mere și ceapă roșie este că borcanele de sticlă sunt închise cu capace din plastic și curățate într-un loc răcoros (pivniță, pivniță) sau frigider.

O astfel de salată roșie poate fi pregătită prin înlocuirea merelor cu morcovi sau prin adăugarea unor fructe de pădure afumate.

gospodinele creative pentru a găti gustări delicioase și nutritive alimente sănătoase, salate sub formă de semifabricate pentru iarna de varză roșie aduce în sănătatea ta viața și activitatea.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
"Paillette" de varza cu Buryak: reteta cu fotografie"Paillette" de varza cu Buryak: reteta cu fotografie
Varză decorativă, frumoasă floareVarză decorativă, frumoasă floare
Calendar de sărare și săpun de varzăCalendar de sărare și săpun de varză
Opțiuni de gătit marinată varză cu sfeclă roșieOpțiuni de gătit marinată varză cu sfeclă roșie
Varza în coreeană pentru iarnă în bănciVarza în coreeană pentru iarnă în bănci
Rețeta pentru varză de gătit cu sfecla în coreeanăRețeta pentru varză de gătit cu sfecla în coreeană
Varză roșie marinată: rețete pentru iarnăVarză roșie marinată: rețete pentru iarnă
Cele mai bune rețete de varză sărată pentru iarnă cu ciuperciCele mai bune rețete de varză sărată pentru iarnă cu ciuperci
Rețete de varză de varză în borcane de 3 litriRețete de varză de varză în borcane de 3 litri
Retete pentru pregatirea rapida a varza macinata cu sfeclaRetete pentru pregatirea rapida a varza macinata cu sfecla
» » Rețete de salate gustoase pentru iarna de la varza rosie
© 2021 amigdas.com