amigdas.com

Roșie spumante cu usturoi și hrean: aperitiv și condimente

Cum se face o lumină din roșiiCineva numește acest fel de mâncare un aperitiv și curajos mănâncă o lingură direct din borcan și cineva îl folosește numai ca un sos - în loc de ketchup, adzhika sau hrean. Apropo, mulți oameni numesc acest butuc ascuțit din roșii, hrean și usturoi - adzhika, deși acest lucru nu este exact același lucru. Puteți găsi alte nume, de exemplu, "horseradour", "gât" sau chiar "hrenovina". Toți aceștia indică proprietatea principală a acestei gustări - o vrăjitorie care ajută perfect să se mențină caldă în iarnă rece.

Cu toate acestea, nu este necesar ca focul să fie foarte ascuțit - puteți să luați puțin usturoi sau să puneți hrean, să nu adăugați mirodenii ascuțite. Unele rețete de lumină de roșii au gust excepțional ușor, ele sunt destul de potrivite chiar și pentru o masă pentru copii.

Ogonyok cel mai adesea recoltat pentru iarna, dar îl puteți găti în timpul verii, în porții mici. Cea mai bună perioadă pentru recoltarea unui incendiu este iulie-august, când contoarele magazinelor de legume și piețele se sparg cu o tomată. În acest moment poți să cumperi cel puțin o cutie întregă de roșii roșii sau roșii parfumate și să începi conservarea. Cei care au roșii bune de maturare pe paturile lor, chiar mai norocoși - nici măcar nu trebuie să meargă pe piață.

Rețetă pentru gătit un usturoi și o lumină de hrean

Deci, primul și cel mai important ingredient din rețetă este o lumânare - acestea sunt roșiile. Ele nu ar trebui să fie în nici un caz verde, dimpotrivă, este mai bine să le luați roșii ușor coapte, cu carne dulce. Destul de potrivite sunt roșiile roz de tip "inima taurului", dar se va potrivi "frișca" obișnuită sau chiar "ciresul". De asemenea, avem nevoie de hrean, usturoi, sare și zahăr.

proporții

  • 1 kg de roșii
  • 100 de grame de hrean
  • 2-3 cuișoare de usturoi
  • 2 lingurițe de sare
  • 1-2 lingurite de zahăr

Alte ingrediente

Ce este necesar pentru o lumină de prescripție medicalăÎn plus față de roșii, puteți adăuga alte legume - de exemplu, piper dulce (2-3 bucăți). Dacă doriți să faceți o gustare mai bruscă, luați un ardei iute (1-2 păstăi mici). Uneori adăugați morcovi, mere, ridichi, ceapă, pătrunjel sau cilantru, precum și orice mirodenii care vă plac - piper negru, rozmarin, busuioc sau oregano. Puteți încerca să faceți pentru iarnă mai multe cutii cu rețete diferite, adăugând noi ingrediente și experimentând.

Uneori specialiștii culinari sugerează adăugarea de oțet sau ulei vegetal la lumină. Desigur, acest lucru nu este necesar dacă nu vă place aceste produse. Pentru perioada de depozitare acest lucru nu va afecta - datorită prezenței uleiurilor esențiale, produsul nu se deteriorează. Deși se recomandă păstrarea cutiilor într-un loc răcoros. Cu toate acestea, dacă decideți să nu puneți hrean în rețetă, atunci nu trebuie să renunțați la oțet sau să păstrați flacăra numai în frigider. Gustul unui foc fără hrean este foarte blând, dar fără hreanul de conservare naturală nu va funcționa.

Cu toate acestea, ca și în cazul legumelor, puteți încerca pentru a găti un foc pentru diferite rețete și înțelegeți cum vă place cel mai mult. De exemplu, uleiul de măsline extra virgin de înaltă calitate va face acest sezon chiar mai aromat - și cine dintre noi nu vrea să se bucure de mirosul unei veri fierbinți în timpul iernii? Pentru un kilogram de roșii, luați o lingură de oțet și 2 linguri de ulei.

Procesul de gătit

Lumina de gătit este mai ușoară decât lumina - este puțin probabil să găsiți o persoană care nu face față acestei sarcini.

  1. Roșu spumante cu usturoiMai întâi trebuie să spălați și să curățați legumele. Nu trebuie să fie curățate roșiile, ci doar tăiați pedunculul. Cu toate acestea, în cazul în care pielea unei roșii pare a fi rigidă, tăiați fiecare roșii în cruce și aliniați-o timp de 10 secunde în apă clocotită - pielea poate fi îndepărtată cu ușurință. Dacă utilizați un ardei dulce sau fierbinte, maneta, de asemenea, eliminat, și trebuie să curata semințele, mai ales în ardei iute - sau flacără va trebui să bea apă tot timpul, astfel încât devine acută. Cu hreanul coajăm pielea, cuișoarele usturoi curat, toate celelalte legume, de asemenea, trebuie curățate.
  2. Acum tăiați legumele în bucăți mici și treceți-le printr-o mașină de măcinat cu carne sau puneți-le într-un procesor de bucătărie și tăiați fin până când ajungem la o consistență aproape de cartofi piure. De asemenea, puteți folosi un mixer cu imersie. Unii oameni le place să facă o scânteie nu este prea uniformă: Pentru această parte a roșii, usturoi și hrean pisa într-un piure, iar o parte este măcinat în bucăți mici și apoi amestecat cu piure de cartofi. Un sfat puțin despre lucrul cu hrean: această legumă are un miros ascuțit și este capabilă să te facă să nu plângi mai rău decît ceapa caustică. Dacă folosiți o mașină de tocat carne, puneți o pungă de plastic pe priză și fixați-o cu o bandă elastică. Hreanul va intra în pachet, iar când îl amesteci cu roșiile, mirosul nu va fi atât de ascuțit.
  3. În cele din urmă, adăugați zahăr și sare, precum și condimente, oțet și ulei, dacă decideți să le utilizați. Se amestecă bine. Scoateți mostra, dacă este necesar, adăugați mai multă sare, zahăr sau oțet.
  4. Ne așezăm pe borcanele de sticlă pregătite. Deoarece aperitivul este rece, este mai bine să răciți borcanele după sterilizare, în caz contrar există riscul ca paharul să crape din cauza diferenței de temperatură și toate lucrările vor fi dărâmate. Va fi mai ușor dacă sterilizați cutiile în cuptor. Închideți capacul - șurubul sau tabla cu ajutorul unei mașini de compresie și trimiteți o lumină care să aștepte în frigider, în pivniță sau în alt loc închis la rece.

Apropo, bucătari mai precași preferă încă o rețetă cu tratamentul termic al luminii. În acest caz, va fi necesar să se fiarbe întregul amestec pe o căldură medie timp de aproximativ două ore înainte de a se răspândi peste cutii.

Deci, o gustare minunată de iarnă din roșii și usturoi este gata. După cum puteți vedea, rețeta este extrem de simplă. Se potrivește cu felurile de carne, calde sau reci. Încercați acest condiment cu limbă fiartă sau răcire - gustul este uimitor. Mănâncă direct, cu o lingură sau se întinde pe pâine prăjită. În timpul iernii, o lumină cu hrean este foarte utilă, deoarece ajută la prevenirea răcelilor și a bolilor virale, și va ajuta, de asemenea, pe cei care sunt deja bolnavi, se recuperează rapid. Este mult mai plăcut să fii tratat cu un produs gustos și natural decât să înghițiți tablete și poțiuni.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să gătești Adzhika pentru iarnă: rețete adzhika fără gătitCum să gătești Adzhika pentru iarnă: rețete adzhika fără gătit
Cum sa faci Adzhiki pentru iarna acasaCum sa faci Adzhiki pentru iarna acasa
Recoltați roșii de cireș pentru iarnă: rețete și sfaturiRecoltați roșii de cireș pentru iarnă: rețete și sfaturi
Cele mai bune retete Adjika pentru iarna cu o fotografieCele mai bune retete Adjika pentru iarna cu o fotografie
Legături de roșii: rețete de roșii în zăpadă cu usturoi pentru iarnăLegături de roșii: rețete de roșii în zăpadă cu usturoi pentru iarnă
Cele mai bune retete pentru rosii cu usturoi pentru iarnaCele mai bune retete pentru rosii cu usturoi pentru iarna
Rețetă pentru castraveți murate crocabili fără sterilizare pentru iarnăRețetă pentru castraveți murate crocabili fără sterilizare pentru iarnă
Retete simple de hrean din vodca la domiciliuRetete simple de hrean din vodca la domiciliu
Tomate, acru în cutii pentru iarnăTomate, acru în cutii pentru iarnă
Khrenovina cu usturoi și roșii pentru iarnăKhrenovina cu usturoi și roșii pentru iarnă
» » Roșie spumante cu usturoi și hrean: aperitiv și condimente
© 2021 amigdas.com