amigdas.com

Tomate cu muștar pentru iarnă: cele mai bune rețete

Tomate pentru rețete de iarnăFiecare femeie știe cât de important este să servește delicii pe o masă pentru orice sărbătoare. În plus, fiecare gospodină trebuie să aibă cel puțin o rețetă secretă (sau ingredient) care va surprinde cu siguranță pe orice oaspete. Poate fi chiar muștar, care este atât de indispensabil când este iarna rece.

Mai ales valoroase la masa festivă, în special în timpul iernii, sunt considerate murături. Dar aici nu este atât de ușor să-i mulțumim oaspeților, deoarece există multe modalități de a murat castraveți sau varză. Dar combinația de roșii și muștar pentru multe - nu încă dezvăluit mister.

Istoria muraturilor

Tomate cu muștarRoșiile sunt perfect combinate nu numai cu cele două feluri de mâncare, dar și ideal pentru gustări, și muștar adaugă un gust unic și gust bogat.

Chiar și cea mai comună rețetă pentru roșiile cu muștar are un plus solid - este testat în timp. Apropo, nu numai că gustul, ci și felul de apetisant de roșii vă vor surprinde. Pentru muraturile prezentate, roșiile roșii și verzi sunt potrivite. Și când fereastra este iarna, această combinație de flori la sărbătoarea festivă va ridica atât starea de spirit, cât și dorința de a mânca delicioase.

Pregătirea pentru legumele de iarnă a fost de mult o tradiție a țării noastre - acum rețeta de sărare de orice fel poate fi numită în condiții de siguranță o gustare națională. Lumea se îmbunătățește în fiecare zi, iar orice fel de feluri de mâncare, inclusiv castraveți murate sau sărate și roșii, se găsesc pe rafturile magazinelor. Cu toate acestea, uneori doriți să faceți ceva cu propriile mâini: ceva de casă, conform unei rețete speciale, reală și naturală.

Caracteristicile rețetelor

Roșii cu muștar receBucătăria noastră tradițională include sare. legume, pregătită de marinirovaniya, au calități de gust complet diferite.

Este, de asemenea, de remarcat faptul că legumele de sărare rece sunt notabile pentru proprietățile lor utile, deoarece, spre deosebire de legumele supuse tratamentului termic, ele păstrează mai multe vitamine și multe alte substanțe utile. Și dacă există și muștar în compoziție - va exista suficientă sănătate pentru tot anul.

Pentru a mări roșiile și muștarul pentru iarnă, merită să alegeți fructe dense, necoapte, care nu au urme de deteriorare. Unii preferă roșiile de soiuri cărnoase - în caz contrar, tomatele de iarnă vor fi foarte lichide. Aceasta este deja o chestiune de gust.

Înainte de a începe să gătiți roșii cu muștar pentru iarnă, aveți nevoie de o legume sortați după dimensiune și maturitate, după care este bine să se spele și să se usuce. Datorită acestui preparat, sărarea rece va fi de cea mai înaltă calitate - roșiile vor fi la fel de suculente și gustoase.

Merită să avem în vedere

Tomate cu muștar pentru iarnăNu uitați că compoziția de sărare include și alte ingrediente, și anume usturoiul, frunzele și verdele. De asemenea, trebuie să fie bine spălate și uscate. Nu uitați de mirodenii - acestea ar trebui selectate cu cea mai mare atenție. În cazul în care rețeta prevede adăugarea de condimente de sol, opțiunea ideală va fi condimente, sol la domiciliu cu mâinile lor. Sarea este obligatorie ar trebui să fie grosier, dar fără impurități. Oțetul este potrivit pentru toată lumea (depinde de preferințele personale de gust): vin, mere sau masă.

Al doilea ingredient cel mai important pentru roșiile noastre este muștarul, desigur. Ele folosesc două tipuri: de obicei sub formă de pulbere și franceză în boabe. Un bucătar lipsit de experiență poate crede că nu există o mare diferență între ele, dar aceasta este o amăgire. Usturoiul obișnuit dă farfuriei un gust puternic și un miros specific, dar Franceza are un gust mai moale, datorită cărora roșiile sunt deosebit de delicate.

Roșii sărate roșii cu muștar uscat: principalele ingrediente și etapele de gătit

Ne pregătim pentru decapare

Deci, conform rețetei, avem nevoie de următoarele produse:

 • tomată verde, roșu - 2 kg;
 • sare - sunt necesare 2-3 linguri pentru cantitatea de roșii pe care o luăm;
 • oțet - 1 lingură de desert;
 • usturoi - 1 cap mare;
 • zahăr - 1 lingură;
 • mărar - 2 umbrele;
 • frunze de hrean verde;
 • muștar uscat.

Dacă doriți, puteți utiliza frunze de coacăze, precum și cireșe - o rețetă pentru ca acest lucru să nu se strică.

Mergem direct la gătit

Ridicați roșiile pentru iarnăMai întâi trebuie Pregătiți pentru decaparea recipientelor. Apoi vom face roșii: trebuie să faceți mici pene în ele, astfel încât roșiile să absoarbă cât mai mult din saramură cu ajutorul vitaminelor. Apoi fixăm frunzele pe partea inferioară a recipientului pregătit. Trebuie să faceți acest lucru pentru a ascunde complet fundul. În partea de sus a frunzelor am răspândit fantele de mărar. Acum punem roșiile la partea superioară a rezervorului - este important să țineți cont de faptul că roșiile ar trebui să se potrivească cât mai strâns posibil. În conformitate cu rețeta de sus, vom avea muștar uscat, care trebuie să fie acoperit astfel încât nu se poate vedea roșiile.

În timpul gătitului, asigurați-vă că roșiile nu sunt deteriorate sau încrețite, dacă este posibil punte-le în sus. Fiecare strat de roșii trebuie acoperit cu frunze de hrean, în timp ce se adaugă ardei de usturoi. În partea superioară a recipientului, lăsați 7 cm de spațiu liber. Ultima etapă a adormirii condimentelor, turnarea întregului oțet și a apei reci, acoperim cu muștar. Se dovedește o gustare ideală pentru iarnă.

Tomate în muștar: sărate rece

Pentru a macina roșiile cu muștar în mod obișnuit la rece, avem nevoie de:

 • tomată verde, roșu - 2 kg;
 • zahăr - 1 lingură;
 • usturoi - 1 cap;
 • sare - 150 g;
 • mărar - 1 umbrelă;
 • frunză de laur - 3-4 bucăți;
 • ardei roșu;
 • piper cu mazăre;
 • țelină;
 • cuișoare uscate;
 • muștar (uscat sau francez) - 3 linguri;
 • frunze.

Salate roșii într-un mod receRețeta prezentată pentru sărarea rece este la fel de simplă ca cea precedentă. În același mod pregătim ambalajele. Roșii recoltați prelucrate: pentru aceasta trebuie să îndepărtați cu grijă tulpina, clătiți legumele cu apă rece și faceți spărturi în ele. Apoi, trebuie să aruncați condimentele de pe fundul condimentelor pentru a gusta, apoi să așezați uniform roșiile. În conformitate cu rețeta anterioară între straturile de legume noastre, am răspândit frunzele - acum în loc de ei le condimente. Lăsați un spațiu deasupra.

Acum este timpul să abordați salina: în 2 litri de apă, adăugați sare, zahăr și mirodenii rămase. Umpleți roșiile cu o soluție salină gata. Pentru a ne asigura că murăturile noastre nu se vor deteriora în procesul de afirmare, să facă mucegai. Pentru a face acest lucru, adăugați un bandaj sau tifon de trei ori și acoperiți partea superioară a recipientului cu roșii aproape gata. Acoperiți cu o pudră de muștar sau muștar granular astfel încât roșiile să fie complet închise și întoarceți tifonul astfel încât muștarul să fie de asemenea închis. Ridicăm capacul și așteptăm. Rezultatul vă va plăcea, fiți siguri!

Decaparea rece de roșii verzi

Ultima rețetă pentru decaparea pe iarbă, pe care o vom lua în considerare, este sărarea rece a roșiilor dvs. verzi preferate. Vom avea nevoie de:

 • roșii verzi - 2 kg;
 • sare slabă - 3 linguri;
 • usturoi - 1 cap;
 • zahăr - 1 lingură;
 • mustar uscat;
 • mărar - 3 umbrele;
 • frunze de hrean, coacăze sau cireșe.

Răcoritoare roșii de decapare

Procesăm tomatele. Ca și în metodele anterioare, roșiile trebuie spălate, curățate și străpunse. Așezați frunzele pe partea inferioară a recipientului pregătit. Straturile uniforme pun roșii verzi, suprapunând fiecare strat cu condimente. Noi pregătim soluția: pentru 2 litri de apă fiartă trebuie să adăugați sare și, dacă doriți, câteva frunze de dafin. Le umplem cu roșii - faceți-o cu grijă, astfel încât roșiile să nu aibă un reziduu din saramura noastră. Acum, adormim cu muștar uscat și închidem recipientul cu un capac aprins.

Fiecare rețetă descrisă are propriile caracteristici, astfel încât puteți încerca în siguranță să ungeți roșiile în toate felurile.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se păstrează jumătățile de roșii pentru iarnă: rețete pentru decapareCum se păstrează jumătățile de roșii pentru iarnă: rețete pentru decapare
Cum să pregătești o salată de castraveți pentru iarnăCum să pregătești o salată de castraveți pentru iarnă
Rețete pentru decaparea roșiilor verzi într-o găleată și vârfuriRețete pentru decaparea roșiilor verzi într-o găleată și vârfuri
Varietate de feluri de mâncare din ouă de prepeliteVarietate de feluri de mâncare din ouă de prepelite
Legături de roșii: rețete de roșii în zăpadă cu usturoi pentru iarnăLegături de roșii: rețete de roșii în zăpadă cu usturoi pentru iarnă
Reteta pentru o super salata de castraveti pentru vodca pentru iarnaReteta pentru o super salata de castraveti pentru vodca pentru iarna
Rețete pentru gătit ouă de ciuperci din morcovi și ceapă pentru iarnăRețete pentru gătit ouă de ciuperci din morcovi și ceapă pentru iarnă
Tomate, acru în cutii pentru iarnăTomate, acru în cutii pentru iarnă
Rețetă pentru roșii sărate marinate pentru iarnă cu usturoi în interiorRețetă pentru roșii sărate marinate pentru iarnă cu usturoi în interior
Conservarea la domiciliu a roșiilor pentru iarnă: rețete de cartofiConservarea la domiciliu a roșiilor pentru iarnă: rețete de cartofi
» » Tomate cu muștar pentru iarnă: cele mai bune rețete
© 2021 amigdas.com