amigdas.com

Jam din dovlecei cu portocale

De ce este necesar să gătești gem de dovlecelMulte amante îi place să surprindă oaspeții și membrii gospodăriei cu rețete neobișnuite de blancuri. Una dintre astfel de rețete este gemul de portocale și dovlecei. Un astfel de gem trebuie în mod necesar să guste chiar și pe cel mai capricios gurmand. Multe gospodine fără experiență se tem că dovlecelul nu are un gust dulce și nu poți face gem de pe el. Aceasta este doar o concepție greșită. Zucchini este bogat în zahăr, este perfect fiert și oferă dulceață plăcută delicatei gata.

De ce este necesar să gătești gem de dovlecel

O rețetă delicioasă pentru un tratament bunDovleacul de dovleac este una dintre cele mai neobișnuite rețete pentru dulciurile de casă. Acest gem este popular numai în Rusia și în alte țări slave. Europenii și nu au nici o idee că din această legume puteți găti nu numai salate, ci dulciuri.

Squash și portocale în gemul perfect se completează perfect. Legumele se dezvoltă bine și dau produsului finit consistența dorită. Iar fructul, la rândul său, patează gemul într-o culoare veselă și veselă și îi conferă o aromă unică și o acuitate originală. Prin urmare, putem spune că dovlecei și portocale - o pereche ideală pentru prepararea oricăror feluri de mâncare dulci.

Iată principalele avantaje ale acestui gem:

 • Cât de frumos să serveascăAceasta este una dintre cele mai "delicioase" dulciuri de casă dulci, în special în vară, când squashul proaspăt pe piețele agricole este destul de ieftin.
 • Produsul finit poate fi folosit nu numai ca o delicatesă de vitamine, ci și ca o umplutură pentru coacerea la domiciliu.
 • Zucchini aproape niciodată nu produce reacții alergice. Deoarece în această delicatețe sunt servite de obicei mâncăruri mai delicioase decât portocalele, un fel de mâncare dulce poate fi oferită în siguranță copiilor.
 • Jam-ul devine dens și nu se răspândește, deci este foarte convenabil.

Coacerea din gemZucchini este adesea folosit pentru a pregăti o varietate de feluri de mâncare dulci: clătite, budinci, gemuri și gemuri. Această legume conține o cantitate mare de fibre de plante grosiere și ajută la curățarea corpului de toxine și toxine și, de asemenea, afișează bine radiațiile. Portocalele conțin o cantitate mare de vitamina C, consumul regulat al acestor fructe mărește rezistența organismului la bacterii și viruși, consolidează sistemul imunitar. Se știe că aroma de citrice crește apetitul și are un efect benefic asupra sistemului nervos. De aceea, gospodinele ar trebui să se hotărască cu pregătirea acestui gem minunat.

Gemul gata în borcane sterilizate poate fi păstrat timp de mai mulți ani. Atunci când borcanul este deja debitat, acesta trebuie depozitat numai în frigider și trebuie să luați dulceața de acolo numai cu o lingură curată. Dacă nu respectați această regulă de bază, o delicatesă de gură-udare se va transforma rapid acru și va deveni necorespunzător pentru a mânca. Păstrați un borcan deschis în frigider nu poate fi mai mult de o săptămână. Prin urmare, dacă un mic gem este mâncat într-o familie, este mai bine să-l împachetați în borcane mici. Deci, nu va avea timp să se deterioreze după descoperire.

O rețetă delicioasă pentru un tratament bun

Există multe retete de gem de dovlecel, dar în fiecare dintre ele există portocale. Gemul separat de dovlecei este rar gătit, deoarece o frumoasă culoare strălucitoare nu poate funcționa. În mod similar, nu preparați un blocaj separat de portocale, ci dintr-un alt motiv: fructele citrice sunt fierte slab. Prin urmare, aceste două ingrediente sunt gătite împreună. Pentru a pregăti acest tratament minunat, aveți nevoie de:

 • Ce legume și fructe pentru a alege pentru gem?Coapte legumele de dimensiuni mici sunt curățate de piei solide și miez cu semințe, carne tăiate în bucăți mici și subțiri, deoarece piesele prea gros nu se poate fierbe în mod corespunzător.
 • Bucățile sunt plasate într-un castron mare de email sau într-un bazin adânc acoperit cu zahăr. Apoi trebuie să puneți imediat dovleceii. Dacă sunteți puțin târziu, legumele vor da deja suc, iar gemul gustos nu va funcționa exact.
 • În timpul gătitului este necesar să se amestece legumele pentru a le acoperi cu zahăr din toate părțile. Atunci când masa de legume și de zahăr se fierbe, dovlecelii sunt îndepărtați din foc. Felul este acoperit cu o cârpă densă de bumbac și lăsat în această formă pentru noapte.
 • În dimineața următoare, portocala este mărunțită fin împreună cu pielea. Filmele care conectează bucățile de fructe unele cu celelalte sunt îndepărtate, deoarece acestea încă nu pot să fiarbă și să rămână rigide.
 • Masa legumelor și a fructelor a dat din nou foc. De îndată ce toate acestea se fierb, focul se oprește. Mâncarea este lăsată din nou peste noapte, acoperită cu o cârpă densă de bumbac. Țesătura trebuie să "respire" pentru a permite aerului să o pătrundă.
 • În dimineața următoare masa este din nou adusă la fierbere, apoi scoasă din foc.
 • Apetitul de culori "solide" este descompus în borcane sterilizate, în volum de un litru și jumătate. Dacă hostessul intenționează să utilizeze imediat gem pentru băuturi de ceai, cutiile nu pot fi înfășurate, ci pur și simplu închise cu capace de șurub sau nailon.

Dacă pierdeți momentul în care masa se fierbe și scoateți dovlecelul cu portocale din foc mai târziu decât este necesar, produsul finit se va dovedi a fi prea vâscos, gros și poate fi chiar îndulcit. Prin urmare, cel mai important lucru pentru hostess nu este să pierdeți momentul de fierbere. Pentru a face acest lucru, este de dorit să stați în bucătărie tot timpul în timpul gătitului. Dacă dulceața nu se amestecă, legumele și fructele pot arde, iar acest lucru poate afecta negativ gustul produsului finit. Cel mai important lucru este atenția și răbdarea. Dacă nu vă distrați în timp ce gătiți pentru altceva, totul se va întoarce.

Cât de frumos să servească

Jam din dovlecei cu portocale are o culoare frumoasă, deci este mai bine să răspândiți gemul în rozete din sticlă transparentă. Există, de asemenea, următoarele opțiuni pentru acordarea acestui tratament:

 • Distribuiți un strat subțire peste suprafața de clătite coapte în conformitate cu orice rețetă, și înfășurați fiecare clătite într-o rolă.
 • Răspândiți bucățile tăiate în mod egal de-a lungul sau deasupra baghetei franceze crocante.
 • Umpleți cu "nuci" de jam sau napolitane, coapte acasă folosind un formular special.
 • Puneți gemul sub formă de diapozitiv frumos într-o vază înaltă de pe tulpină.

Jam din dovlecei cu portocaleDe asemenea, puteți utiliza gem de dovlecel pentru a decora prăjiturile gătite acasă. O altă opțiune - blocaj puful achiziționate sau fabricate în mod independent, stabilite pe fiecare alte biscuit Shortcake sau napolitana, iar apoi a pus întreaga structură pentru câteva ore în frigider pentru prăjituri de casă înmuiate în mod corespunzător gem aromat. Pe partea de sus a acestui tort pot fi decorate cu felii întregi de portocale sau mandarine.

Puteți, de asemenea, să o tratezi uniform pe o farfurie plană și să servești cu un cookie de pâine, pentru a putea bloca biscuiții în gem. Cel mai bine este să serviți această dulceață utilă mesei de Anul Nou, astfel încât aroma delicată de portocale umple casa cu atmosfera de sărbătoare. În acest caz, este adecvată următoarea variantă de servire: scoateți din portocaliu întreg totul de pastă și amestecați în dulceata "vaza" de dovlecel. O astfel de variantă neobișnuită de depozitare a piesei dvs. preferate va fi cu siguranță memorată de către oaspeți și membrii gospodăriei.

Coacerea din gem

Suc de gem pot fi făcute groase, cum ar fi gem sau confiture, și pot fi mai lichide. Totul depinde de raportul proporțional dintre ingredientele principale și siropul de zahăr. Dacă există o mulțime de legume și fructe, gemul va deveni gros, vâscos. Dacă luați o cantitate mare de sirop de zahăr și câteva frunze de bază, aceasta va fi lichidă. Ambele opțiuni au avantajele lor.

Gospodinele experimentate stiu ca gemul de dovleac este bine umplute pentru coacerea de casă. Dacă aveți de gând să-l utilizați în acest scop, gemul trebuie să fie gros. Apoi, puteți prepara o umplutură perfectă pentru:

 • Chifle.
 • Plăcinte.
 • Rolls.
 • Făcute cookie-uri.

Dacă bucătăria coace plăcinte închise sau o plăcintă mare cu gem de dovlecei și portocale, la vârful coptului trebuie să faceți o furculiță cu câteva găuri. Apoi plăcinta va fi liberă să părăsească aerul, iar umplutura nu va curge.

Pe masa de ceai va fi foarte frumos să arătați cheesecakes deschise cu dovlecei. În acest caz, o coajă de portocale puțin rasă (la vârful cuțitului) poate fi adăugată la aluat, astfel încât aroma delicată a aluatului să se armonizeze cu mirosul de gem.

Ce legume și fructe pentru a alege pentru gem?

Pentru a face gemul gustos, parfumat, trebuie să alegeți tinerii dovlecei. Cele mai bune sunt legumele tradiționale albe care cresc în dacha majorității grădinarilor ruși și fermierilor de camioane. suc de fructe galben și dovlecei sau suc de fructe cu dungi nu sunt potrivite, deoarece acestea sunt prea greu și prost fierte moi, și conțin puțin zahăr, astfel încât gustul de blocaj poate fi afectată semnificativ.

Dulceață de portocale și dovleceiPentru gătit, ar trebui să alegeți legume cu un grad suficient de maturitate, astfel încât pulpa să fie destul de slabă. Dar dovleceii supradimensionați să nu-l folosească nu este necesar, deoarece la astfel de legume calitățile gustului sunt, de obicei, stricate. Portocalele sunt mai bune pentru a alege mediu sau mic, cu gust dulce pronunțat și aromă caracteristică de fructe. Fructe de dimensiuni mari, de regulă, nu sunt atât de delicioase. În cazul în care fructele și legumele au fost cumpărate în supermarket, acestea trebuie să fie curățate perie de acoperire ceros, ca fructele să fie transportate lungi, acoperite cu ceară pentru prevenirea corupției.

Jamul din dovlecei și portocale este un fel de mâncare originală dulce. Este foarte greu să ghiciți de ceea ce a fost făcut cu adevărat această minunată delicatețe. Chiar și gourmetul cel mai sofisticat nu poate recunoaște în acest gem gustul de dovlecei. Pentru recolta preferată, cel mai bine este să luați legume din țara proprie, dar să cumpărați dovlecei chinezi nu este strict recomandată, deoarece acestea nu au gust și aromă. În timpul gătirii, asigurați-vă că blocajul nu conține semințe de portocale și dovlecei.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Dulceata din reteta rosu rosuDulceata din reteta rosu rosu
Retete pentru prepararea gemului cu dovleac si lămâieRetete pentru prepararea gemului cu dovleac si lămâie
Jam fără gătit: o rețetă pentru portocale și portocaleJam fără gătit: o rețetă pentru portocale și portocale
Jam de pe coaja de portocale: rețete simpleJam de pe coaja de portocale: rețete simple
Reteta de gem de la un dovleac cu o portocalaReteta de gem de la un dovleac cu o portocala
Amber felii de mereAmber felii de mere
Gem de Kiwi pentru iarnă: rețete simple pentru deserturi neobișnuiteGem de Kiwi pentru iarnă: rețete simple pentru deserturi neobișnuite
Rețete de salată de la dovlecei în coreeană pentru iarnăRețete de salată de la dovlecei în coreeană pentru iarnă
Jam de caise cu portocale: retete de gatitJam de caise cu portocale: retete de gatit
Pear păstrează: rețetă pas cu pas cu imaginiPear păstrează: rețetă pas cu pas cu imagini
» » Jam din dovlecei cu portocale
© 2021 amigdas.com